15 November 2011

sehari di 'air bersih'

hari ni hari yg cukup indah dan penuh damai.. hari ni merupakan hari yg sgt bersejarah dlm hidup saya...
nak tau kenape? sbb hari ni, murid2 tahun 6 ada rombongan kat 'air bersih'.. mesti korg trtanye2.. ape tu 'air bersih' kan.. sebenarnye air bersih tu ialah..

jeng... jeng... jeng....

sebenarnye.. ni la air bersih yg dikatakan tadi.. kenape? korang masih blur lagi?? takpe.. biar saye terangkan.. sebenarnya.. murid2 tahun 6 tadi ade lawatan kat clearwater sanctuary golf resort.. tapi kami gelar tempat ni air bersih.. huhu.. mungkin bagi korang biase2 jer.. tapi, memandangkan ni first time saya prgi sini.. saya rasa excited sgt..

la kenape ni? korang semua dh ngantuk ye? ala.. pegi basuh muke tu dulu, sbb ade byk sgt nak cerita ni...

imbas kembali...( sambil tu cube korg bygkan yer...)
~kitorang, murid2 tahun 6 dh tak sabar mnnti ketibaan bas.. dah brjggut dh kitorg menunggu.. sebahagian                                 murid2 lain dh pegi dah.. huh!! tak acik.. akhirnya.. jam 9.00 pagi.. bas yg ditunggu pun tiba.. kami semua pun berpusu2 naik dlm bas..
~kitorg smpai kira2 jam 9.45 pagi.. lepas tu kitorang pon dibawa ke..... entah, tak tau nama tempat tu ape..(mungkin gelanggang tennis)..kami dibahagikan kepada 9 group.. kami main macam2 kat sane.. kitorang main lari sambil ikat kaki, pas2 bola,masukkan bola dlm bekas, kambing masuk kandang... and paling best.. main tiup2 tepung.. cntik2 blake muka kitorang waktu pakai 'bedak' tu.. huhu..
~lepas tu.. kitorang ade jamuan makan... majlis tu kitorang sendiri yg kendalikan.. mcm2 hadiah kitorang dpt.. ade buku, mug, alat tulis, macam2 lagi..lepas tu, ade tukar2 hadiah.. saya dpt tabung gmbr ikan.. suke2.. lepas tu ade jugak anugerah2.. murid paling sopan, murid paling rajin, murid paling becok dan murid sahsiah terpuji..nak tahu saye dpt yg mane? hihi.. biarlah rahsia.. makanan die, semua sedap2..  lepas tu.. kitorang pergi bersiar2 kejap.. tengok tasik.. cantik sgt.. then bile bas smpai.. kitorang pun balik...

waktu dlm perjalanan balik, hujan renyai2.. mungkin menyambut kepulangan kitorang kot.. hihi.. mungkin bagi korang lawatan ni takde pape yg mnarik.. tapi korang tak tahu yg hari ni merupakan hari yg terindah dlm hidup kitorang.. cikgu, terima kasih sbb dah buat lawatan yg best ni untuk kitorang.. betul tak... siapa setuju, sila angkat tgn macam saya ye... hihi..

tibe2 rasa syahdu pulak nak tinggalkan sekolah..huhu..kawan2.. korang nak tahu tak.. korang semua adalah kawan yg paling best dalam dunia ni.. happy sgt dpt kawan mcm korang ni.. thanks sgt2 sbb sudi mnjadi shbt spnjg kite ade kt sekolah ni.. hope frienship kita akan kekal hingga akhir hayat...
ushh, dah panjang bebenor ni.. okeyla.. tata.. 

~ dah abis dah~
* siapa yg nak tidur tadi silakan tidur...

2 conteng-conteng:

norerysha shahiera said...

cm best jeee...nk pergi jugakk..hehe

puteri nur afiqah said...

don't worry.. nak pergi jomla... tapi dalam mimpi je ye.. hihi