21 January 2012

sehari di asrama.... (part 1)


hai semua... korang semua sihat kan?? sebelum tu saya nak ucapkan selamat bercuti kepada semua yg sedang duduk di hadapan laptop sambil bergolek2 tengok blog.... happy holidays yer....

waktu saya balik ke ipoh ni, saya tak sempat pun cerita pasal pengalaman saya duduk kat asrama.. asyik duk cerita pasal fb je... dah la... malas dah nak cerita pasal fb tu... rasa hati ni macam dicincang2.... huhu....sedih2....

ok, hari ni entry saya diberi tajuk sehari di asrama... actually bukan sehari... dah 3 minggu dah....
waktu hari pertama pendaftaran, saya rasa sedih sgt2 nak tinggalkan rumah....dlm perjalan saya tak tidur langsung.. saya asyik menikmati pemandangan.... dan bila sampai kat sekolah tu.... wow.... boleh tahan la jugak cantiknya.... tapi... sekolah rendah saya tak dpt ditandingi kecantikannya... hihihihi......
sk taman bersatu

sbpi gopeng

ok... dua2nya cantik kan?? ok... lepas tu, saya, mak dan kakak saya pun masuk la ke dewan sekolah yg diberi nama dewan ibnu sina.... kat sini kitorang pun mendaftar... saya pun tengok la muka form 1 sekeliling saya... masing2 membuat muka blur termasuklah saya sendiri.... lepas dah daftar, saya pun berkenalan dgn kakak angkat saya... orangnya comel sgt... namanya nur husnina.....

lepas tu, kitorang pun dengar la taklimat.... macam biasa, bila sebut je taklimat, akan tergambarlah muka2 bosan dan ternganga sampai meleleh air liur basi.... ish2.....

selesai je pendaftaran, kitorang pun masuk la ke dalam dorm... dorm yg diberi nama zamrud 1.... kat sini, saya ditempatkan dgn 2 org lagi form 1 yg bernama Syazwani dan Nur Afiqah.... jap2.... korang usha jap blog ni... ni blog syazwani tau... comel.....

then, kitorang pun kemas brg2 dan masukkan ke dlm locker... yg lucunya kan, saya tak reti nak panjat tangga katil tu... maklumlah, katil kat rumah bukannya katil 2 tingkat pun.... waktu tu, saya jadi tumpuan ramai... haha.. famous jap...

dah habis kemas tu, family saya pun dah nak balik..... sedih la jugak... huhu... waktu tu kan hujan... bukan hujan biasa... tapi hujan air mata.. tapi dalam hati je tau... then, saya pun beramah mesralah dgn 2 orang kawan dorm saya ni.....

waktu malam pulak ada sesi taaruf dgn akak2 dorm yg lain.... diorang semuanya baik2 belaka....walaupun rasa mengantuk, tapi terpaksalah tahan.... tidur pukul 12 malam kot.... walaupun mula2 rasa kekok, tapi sekarang kami semua hidup bahagia sgt2 dalam satu dom yg diberi nama zamrud 1... i miss them so much now.......

bersambung.......

~dah abis dah~
eh.... sapa ckp dah abis dah.... tak abis lagi la... nama pun bersambung...
jgn lupa tunggu sambungan seterusnya.....
tak taulah sampai part berapa....


13 conteng-conteng:

ShalleyaNna said...

anda di tag di sini http://shalleyanna-yana.blogspot.com/2012/01/little-ribbon-give-away.html

ShalleyaNna said...

anda di tag di sini http://shalleyanna-yana.blogspot.com/2012/01/little-ribbon-give-away.html

puteri hanisah said...

yer la2.....

nur ika said...

alhamdulilah.....adik akak ni leh seswaikan diri..xmo hujan2 ye..hikhik..^,^

AisYah said...

haha good luck in hostel life...saye dah tujuh tahun dok asrama..emm mane awak dapat gambar2 cute tu??balas kat cbox saye ye?

Norerysha Shahiera said...

huhu.......nice entry kak puteri ....hurmm .......oke laa....kak puteri dah pandai menyesuaikan diri .... ala..memamg dah pandai dah pun ..huhu

puteri nur afiqah said...

@ShalleyaNna
ok... thanks tag saye....

puteri nur afiqah said...

@puteri hanisah
yer la....

puteri nur afiqah said...

@nur ika
hihi... ok kak.... thanks for the advice....

puteri nur afiqah said...

@AisYah
thanks akak... fuyoo... tujuh tahun.... lamenye.... hihihi... ^_^

puteri nur afiqah said...

@Norerysha Shahiera
thanks erysha... biasa2 jer entry nye... alhamdulillah, dpt jugak sesuaikan diri... ^_^

NazuerahAzhar said...

Wahh.. untung la dapat SBPi Gopeng !!
jeles !

puteri nur afiqah said...

@NazuerahAzhar
hihihi.. alhamdulillah... jgn jeles2... mungkin rezeki kamu kat tmpt lain kot... ^_^