27 January 2012

sehari di asrama.... (part 2)

okey, semua... hari ni saya nak sambung story-telling saya pasal asrama..... entry ni adalah sambungan drpd entry sehari di asrama.... (part 1) ni... actually, dah lama sangat nak buat sambungannya tapi saya ni asyik dgn menjoin segmen dan giveaway sampai mentol idea saya dah berhabuk.... so... hari ni, saya akan sambung cerita saya......
-
-
imbas kembali.....
-
-
keesokan pagi, selepas kami semua tidur atau nama mesranya kembara di alam fantasi seperti yg tertera dalam jadual minggu orientasi, kami semua pun berkumpul kat dewan serba indah yang diberi nama Dewan Ibnu Sina... memang kelam kabut sangat time tu... maklumlah, dah la tak tau mana satu dewan tu... ish2... nasib baik tak sesat.....kat sini, kitorang semua mendengar taklimat dan berkenal- kenalan...

lepas tu apa ha? tak ingat dah la.... 

sepanjang minggu orientasi ni, kitorang diagihkan kpd beberapa group... korang nak tau tak macammana kumpulan diagihkan? kumpulan diagihkan menerusi proses nightwalk... kitorag semua kena tutup mata and then akak2 PRS akan pisah2kan kitorang dan letak kitorang dalam kumpulan... nak tau tak, masa nightwalk tu kan, akak2 tu ckp yg kitorang semua ni ada dlm hutan.. lepas tu diorang menyamar jadi hantu... ish2... padahal dlm dewan je kot.....

nama kumpulan kitorang semua berdasarkan nama kartun... ada angry bird, tarzan, silent mode, upin ipin.. macam2 ada.... nama kumpulan kitorang kung fu panda.... 
amacam?? hebat tak... wachaaaaaaaa....

macam2 game yg kitorang main sama2... lama2 dah tak berapa malu dah nak bergaul dgn kawan2 yg lain... bukan cuma game je, kitorang diajar dgn banyak lagu2... semuanya lagu pelik2... satu hari tu (hari apa entah tak ingat dah) kitorang semua pergi outing ramai2.... pergi Jaya Jusco gitu... huhu... sempatlah memborong 2 Big Apple.... yum2... sedap..... kitorang bukan sekadar main je, kitorang ada buat ujian jugak... untuk tentukan kelas....

hari yg paling best ialah waktu hari terakhir kitorang main game... waktu petang, kitorang main belon air dgn pengawas... habis basah kitorang... takpelah, boleh jimat air... mandi free tu.... malam pulak kitorang main dgn PRS... main dam.. bukan dam tipu tapi dam manusia... hmm... mcmmana nak terangkan ye?? susah la... tapi yg syoknya kitorang dimakeup secara free tau... cantik kitorang semua... pakai bedak compact bersalut tepung dgn aiskrim..cantik2 semuanya.... keras muka kitorang sampai malam.....

minggu silaturahim ni belum berakhir lagi tau... ni tak cerita lagi pasal malam gemilang... nak tau cerita malam gemilang??? tunggu.... 

bersambung.......

~dah abis dah~
aish... asyik bersambung je... sabar2.. lagi dua part je....




2 conteng-conteng: