05 February 2012

telah ditag...

hello semua.... lama betul kita tak jumpa kan??? hrp korang semua sihat2 belaka bak kata org putih in the pink of health.... hari ni kan saya telah di tag oleh kak yana yg comel ni...
so, saya pun terus lah menggodek entry kak yana yg ada terpampang nama saya.... rupa2nya saya telah ditag untuk menjawab 11 soalan yg telah dicipta oleh kak yana.... ala, macam dlm entry yg ni.......

so.. ini adalah rules2 yg perlu dipatuhi....
you must post this rules in your entry
each person must post about themselves in their entry
answer the question that tagger set for you in their post. and create 11 new question for new people you tagged to answer
you have to choose eleven people to tag and link them to the post
go to their page and tell him/ her
no tag back!
no stuff in tagging section 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS'
'YOU ARE LEGITIMATELY' a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONEST have tagged 11 people

dah baca dah?? ok... ni pulak tentang diri saya..
blogger yg berusia 13 tahun... still muda dan budak hingusan.... hihihi
suka sgt dgn colour purple.... (tapi blog bercolour biru atas sbb2 tertentu..)
penggemar kucing.... macam kak lyssa faizureen
nak jadi guru dan penulis novel sekaligus....
seorang yg mudah tersenyum..... ^_^

ok.... now, saya nak jawab soalan temuramah kak yana ni... macam artis pulak kena interview ni... hihi
anda lahir di mana??
     Hospital Besar Ipoh, Perak Darul Ridzuan
apa makanan kegemaran anda?
     nasi lemak, roti canai dan nasi ayam....
apa impian anda pada tahun 2020 nanti?
     blog ni menjadi sefamous blog kak lyssa faizureen dan mencecah 1 juta followers... amin... (tu pun kalau blog ni tak jadi mangsa delete saya....)
kereta idaman anda pada gaji pertama nanti?
     uwaaa.... tak tahu nak jawab... sorry...
sekiranya pada tangan anda ada wang 1 juta,apa yang akan anda buat? nyatakan 3 perkara penting..
     menjelajah sambil menjajah satu dunia.... (gurau je.. takde la sampai menjajah)..
     bawak ibu dan bapa saya menunaikan haji
     belanja followers2 saya yg baik hati ni...
di manakah tempat melancong yg belum pernah anda pergi?
     rasanya, byk tmpt yg belum saya pergi... nak pergi korea...
nyatakan kenapa anda ingin kesana.
     nak rasa suasana cuti2 korea pulak.. asyik cuti2 Malaysia je...
bersama siapakah anda ingin ke sana?
     family, friends and all my followers.... (is it possible??)
apa yang anda tak suka tentang blog saya?
     nothing......semuanya cantik....
nyatakan kenapa anda suka dan tak suka?
     suka sebab blog kak yana kemas dan header dia comel... gaya penulisan pun best....
cadangan anda untuk blog saya?
     uwaa... tak tau... saya cuma blogger kecil yg masih mentah je.. 

ni pulak soalan interview untuk korang...
warna apakah yang paling korang suka??
kenapa korang suka warna yg telah dinyatakan?
sekiranya korang menjadi seorang blogger yg famous satu hari nanti, apa yg akan korang lakukan?
haiwan apakah yg paling tak suka?
kenapa korang tak suka haiwan tu?
terangkan serba sedikit mengenai perwatakan anda..
novel apakah yg paling korang suka baca??
pengalaman korang yg paling menarik?? 
apa pendapat korang tentang blog saya??? cantik ke tak??
nyatakan cadangan dan penambahbaikan yg harus saya lakukan terhadap blog ni..
nasihat atau tips berblogging kepada newbie mcm saya??

yea!!! siap pun.... dan... korang2 yg namanya telah tercatat di bawah ni, sila jwb soalan2 kat atas ni yer!

~dah abis dah~



8 conteng-conteng:

yana said...

heheh...ok akak dah bace tq...

puteri nur afiqah said...

@yana
welcome ^_^

Azreen Ayeen said...

oh syg , thanks for the TAG ! xD
hikhok ~ nanti akak answer okey .

Azreen Ayeen said...

akak dah jawab . READ ! :D
http://sayabudakpngokngeksowhat.blogspot.com/2012/02/alomak-ditag.html

miela lula said...

thanks for tag sayang. sorry busy sket larhh. ader masa nanti akak jawab ehh? ^_^v

miela lula said...

dah jawab dahh. jemput larhh baca. http://onlybudakpurpleshj.blogspot.com/2012/02/cepat-cepat-baca.html

puteri nur afiqah said...

@Azreen Ayeen
thanks sudi jawab... saya dah baca!
^_^

puteri nur afiqah said...

@miela lula
thanks sudi jawab!! dah baca ^_^