14 March 2012

10 soalan 10 jawapan

 

hari ni saya nak join aktiviti geng fiQ'Ra yg diberi nama '10 soalan 10 jawapan'. ini adalah aktiviti pertama geng fiQ'Ra yg saya join.. sebenarnya dah lama nak join, tapirasa ragu2 nak join sbb takde member card lagi... sekarang dah ada dah....hihihi....

ok, jom tengok soalan cepumas kat bawah ni.....
 Dimana awak tahu tentang kewujudan Geng fiQ'Ra?
ceritanya begini... pada satu pagi yang indah, sedang saya berblogwalking kat blog sesorang blogger ni (tak ingat siapa orangnya, tiba2 ternampaklah member card geng fiQ'Ra ni...pastu apa lagi teruslah bukak blog fiQ'Ra pancake ni.... and then dah tengok aktivitinya, terus lah join.... 

 Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra?
untuk menambah kenalan rakan2 blogger.....

 Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2,elok mak ayah bagi nama kan?)
nama sebenar saya mengikut surat beranak dan kad pengenalan ialah Puteri Nur Afiqah bt. Megat Abdul Samat...

 Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur la. buat apa nak malu)
13 tahun..... muda lagi kan???
 
 Apa cita-cita awak selama awak hidup?
nak jadi cikgu dan sekaligus jadi penulis novel
 
 Andai awak difitnah sampai diheret ke penjara + hukum gantung, apa yang awak akan buat?
berusaha menegakkan keadilan!!!! dan berdoa supaya kebenaran terbongkar....

 Awak percaya tak rakan alam maya?
percaya sikit2 je.....
 
 Awak suka cabaran? kalau ya, contoh cabarannya?
 tak berapa suka dgn cabaran....

 Awak makan berapa kali sehari?
 2/3 kali sehari.... kat asrama 4 kali sehari...

 Andai kata ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?
1. minta maaf kat semua orang
2. memaafkan semua orang
3. buat orang2 di sekeliling gembira
4. memohon keampunan daripada Allah...
5. berbakti kepada dunia.......

ye, dah siap dah... jawapan2 kat atas ni jujur ikhlas dari lubuk hati yang paling dalam yer....

~dah abis dah~



0 conteng-conteng: