16 March 2012

Contest Aku Suka Makan Coklat!!

apa khabar semua?? sihat tak?? ok, semua hari ni saya nak join contest... lama sungguh tak join contest ni... ni adalah contest yg ketiga yg saya join sepanjang saya berblogging ni.... saya telah di tag oleh kak najwa.... thanks a lot kak...

nak join klik banner kat bawah ni yer....
 

bila sebut tentang coklat, mesti akan terbayang makanan yg berbentuk kuboid, berwarna coklat dan rasanya macam rasa coklat (heh, merapu)... betul tak??? hmm.... sebenarnya saya ni pun salah seorang daripada penggemar coklat jugak.... tak kesah la coklat tu jenama apa yg penting ianya coklat dan berwarna coklat... (ayat belit2)..... tapi, coklat jatuh di tangga ketiga selepas kentang goreng dalam carta makanan favourite saya... hihihi...

nak tahu sebab apa saya suka makan coklat?? 
 sebab dari kecil dah terbiasa makan coklat.. selalunya bila mak pergi kedai je mesti suruh mak belikan coklat... kalau tak dapat je coklat mulalah tarik muncung sampai 5cm... selalunya mak beli gula2 atau coklat yg kecil2 je... macam cadbury ni...
 
sejak tulah mula suka makan coklat ni... sekarang bila dah ada duit ni bolehlah beli coklat yg besar sikit.. tapi ada je yg nak mintak... hehehe...
 
yummy... sedap
kadang2 bila kakak balik rumah dari universiti, dia akan bawak coklat.. and waktu tu saya akan makan banyak coklat dalam masa yg sama sampai2 saya cirit birit... huhuhu..
 coklat ni bukan je sedap tapi dia ada khasiat yg tersendiri tau.... tapi jgnlah makan lebih2 sangat nanti lain pulak jadinya..... yeke coklat tu berkhasiat??? nak tahu kebaikan dan keburukan coklat?? klik sini
 saya suka coklat sebab rasanya coklat ni ada kuasa magis tersendiri la... kalau nak dibandingkan semua kek, saya lebih prefer makan kek coklat... kalau dibandingkan aiskrim vanila atau coklat, saya lagi suka aiskrim coklat kot... (vanila coklat dah habis... huhu)
 sebab coklat ni mampu menjadi penenang bila kita tengah stres... cuba bayangkan bila kita tengah marah, pastu kita makan coklat yg cair kat mulut tu... gerentihilang semua rasa marah...

pendek kata coklat is perfect... huhu

nak tag penggemar2 coklat yang lain....

lastly, jom kita tengok gambar2 coklat yg sedap ni... hihi
 
 
 
 
credit: mr google...
selamat menjamu coklat di alam fantasi....

~dah abis dah~
penggemar coklat, jomlah join..... hadiah dia menarik tau!



6 conteng-conteng:

CikFi said...

sedapnyerr

Najwa Ghazali said...

buat akak terliur pulak tgk gmbr2 ni sume. hihi.

puteri nur afiqah said...

@CikFi
sedap2.. nyum2... ^_^

puteri nur afiqah said...

@Najwa Ghazali
hihihi.... ^_^

maidah mazni said...

da join jugak....
:)

http://eid-lifeandhopes.blogspot.com/2012/03/contest-aku-suka-makan-coklat.html

puteri nur afiqah said...

@maidah mazni
semoga berjaya... ^_^