10 March 2012

nak jadi budak kecil balik!

yea, akhirnya lepas penat memerah otak kat sekolah, akhirnya dapat jugak balik rumah.... dah lama sangat2 tak bermanja2 dgn blog tersayang...

ok, cukup2 lah dgn muqaddimah tu... now, back to the topic..... NAK JADI BUDAK KECIL BALIK.... saya nak tanya sikit kat korang semua kat sini... siapa nak jadi budak kecil balik sila baling laptop korang sekarang!!!ish2, tu dia, betapa semangatnya korang nak jadi budak kecik balik sampai sanggup korang baling laptop korang tu... tengok tu, dah menangis laptop korang sebab kena baling.... nanti pergi bawak dekat hospital yerk!

ish, apalah yg saya merapu pagi2 buta ni....

hmm.... sedar tak sedar, sekarang ni dah masuk bulan 3 dah.... walaupun dah 3 bulan saya kat I-Gop, saya still tak dapat nak lupakan sekolah lama saya tu.... biasalah, banyak sangat kenangan kat sana... bila tengok balik album lama, teringat pulak kenangan time kecik2 dulu....

 dulu time kecik2 lepas balik sekolah makan pastu mandi, solat, tengok tv kejap, bersiap nak pergi sekolah agama pastu balik sekolah mandi, solat tengok tv,makan, buat homework, solat, buat homework lagi, solat, main laptop pastu tidur....
sekarang ni pulak lepas balik sekolah pergi solat pastu makan kat dewan makan a.k.a dewan ibnu khaldun lepas tu pergi cop shower cepat2 pastu pergi prep... balik prep solat asar, pastu mandi dan bersiap untuk makan beradab, dah makan beradab solat maghrib dgn isyak pastu prep... balik prep buat homework (kadang2 sampai tengah malam sampai mata pun dah macam mata kung fu panda, pastu tidur.....
* panjang betul.........


 dulu hari sabtu ngan ahad tengok tv, buat homework, berfacebook, main dgn kawan2, baca novel,tidur...
sekarang pulak kemas dorm, buat homework, study, sembang (bergosip lagi tepat sebenarnya) pastu tidur....

dulu time birthday ramai kawan kelas wish... sekarang time birthday sorang dua je yang wish... tak tau kot birthday saya ni bila.....
*uwaaa....emotional jap....


ni baru sikit je tau... kalau nak dilistkan semua sekali... tak tidurlah korang malam ni agaknya.... tapi, seriously saya sangat2 merindukan masa jadi kiddy kiddo dulu, jadi kanak2 terlebih minum ribena.... memang best sangat2.... tapi nak buat macam mana... masa tak boleh diputar balik.....

apa yang boleh kita lakukan hanyalah menyimpan kenangan masa lalu itu di dalam hati dan jadikan kenangan itu sebagai pendorong dan semangat untuk menjalani kehidupan kini dan akan datang.....
 
raya 2011

jamuan pengawas @ Hotel Hill City

pengumuman result UPSR 2011

hayatilah kata-kata di bawah:

~dah abis dah~
miss you a lot, kenangan masa kecil.....

8 conteng-conteng:

Nurul Amanina said...

jadi budak budak memang best, rasa nak jadi kecik balik je.. heheh :D

Onitsuka_hana said...

nak jadi budak2 balik tapi xmau lalui exam, ujian, tugasan.huhu

puteri nur afiqah said...

@Nurul Amanina
betul2... sokong kak amaniena...
jadi budak kecik mmg best!

puteri nur afiqah said...

@Onitsuka_hana
sokong!! ^_^
benci exam... hihihi

Bidadari Besi said...

Alololo.
Macam rela pakse je masuk sesi asrama ni dekk?

zizie said...

besela dik... akak pun teringin nak jadi budak kecik balik gak.. hehe..

puteri nur afiqah said...

@Bidadari Besi
hihihi...
mana ada sampai terpaksa.... ^_^

puteri nur afiqah said...

@zizie
hihihi...^_^
samalah kite...