18 March 2012

tips mengawal rasa marah...

okey semua, ini adalah entry terakhir sebelum saya pergi asrama.... hari ni saya nak share tips untuk mengawal rasa marah....

 
mesti korang semua pernah rasa marah kat orang lain kan?? saya sendiri pun pernah rasa marah tau... nak tau tak cara macam mana nak kawal marah ni??? jom tengok kat bawah.....

mengubah posisi 
apabila kita sdg marah, elok kita mengubah posisi.. contohnya bila kita marah dlm keadaan berdiri, elok kita duduk supaya kemarahan kita akan reda.... sabda Rasulullah
berwuduk
Rasulullah bersabda:
minum air
berdiam diri apabila marah
menyampaikan kemarahan secara positif
bawa bertenang dan tarik nafas dalam2
berlindung kepada Allah drpd syaitan
berfikiran positif


credit: sini dan sini


okey itu sajalah tips yg saya nak sharekan hari ni...bila kita tgh marah, jgn lupa amalkan tips di atas... yg penting bila kita marah, cubalah senyum... cuba korang senyum sikit... ha, kan sweet tu......
 
sweet kan??

 
ala, tomeynya......

nak lagi sweet tak??? senyum macam ni yerk.....
-
-
-
-
-
-
-

 
kan ke sweet.... tak gitu encik goaty???

kalau kita senyum, dapat pahala.... senyum kan sedekah????

~dah abis dah~





6 conteng-conteng:

puterisiong said...

hehe...senyum selalu...

~::Chenta::~ said...

amboi ..
sampai ke lubang telinga!!

thanks fiqah ...

so cute & so attractive!!

Chenta suka!!

amy syahiera said...

nice entries ,
thanx for sharing :D

puteri nur afiqah said...

@puterisiong
hihi... betul2... ^_^

puteri nur afiqah said...

@~::Chenta::~
hihihi....
welcome ^_^

puteri nur afiqah said...

@amy syahiera
welcome ^_^