21 April 2012

first trial... huhuhu

hello semua... apa khabar?? sihat tak?? harap2 korang semua sihat yerk.... kalau tak sihat tu pergi2 la jumpa doktor yerk!! (ayat mukaddimah yang selalu digunakan..)

memandangakan dah lama sgt saya tak bukak laptop, so hari ni saya pun membuatlah satu percubaan... dan inilah percubaan pertama saya.... percubaan apa tu??? percubaan UPSR?? SPM??? PMR??? eh terbalik pulak... pembetulan-----> UPSR??? PMR??? SPM??? bukan.. bukan percubaan yg tu... okey, actually bukanlah percubaan yg besar sgt... bukanlah percubaan membuat layang2 terbesar di dunia ke apa.... actually, hari ni saya telah membuat percubaan membuat doodle...... hihihi....

*La, buat doodle je ke??? ingatkan apa tadi.... ish2...  mesti ada perkataan ni kan dalam otak korang semua.... cuba check sekarang.. kalau takde, bagus.... mesti ada orang fikir, setakat buat doodle je baik tak payah... tapi pada saya ini merupakan pengalaman paling berharga dalam hidup blog saya.... huhu...

alkisahnya begini... sedang saya duduk (baring actually...) bersantai2 membaca blog org yg kiut miut penuh dgn doodle comel2 tu tiba2..... terjumpalah ni... memandangkan saya ni ketinggalan zaman sikit sbb takde adobe photoshop, jadi saya pun download la paint tool sai ni.... selesai mendownload.... tadaaa.... bermulalah kerja mendoodle...

inilah benda alah yg didownload tadi...

setelah bertungkus lumus berusaha membuat doodle, maka terhasilkan satu doodle ciptaan saya sendiri... nak tengok tak??? tadaa......
-
-
-
-
amacam?? cantik tak?? hei, mestilah doodle cantik ni saya yg buat... bukan yg ni la....
-
-
-
-
-
pemilik doodle sebenar berkata: hei, pandai2 je kamu ambik doodle org pastu mengaku doodle 
sendiri!! bertuah punya budak....
hihihi, sori yer... doodle comel ni pun bukan saya yg buat....
-
-
-
-
-
nilah doodle yg saya buat...... 
amacam, comel tak??? *krik... krik....
ok fine, saya tahu memang tak comel... and saya pasti ramai yg sudah termuntah depan laptop tu..
don't worry, ni baru first trial kan??? nanti bakal menyusul pulak second, third and fourth trial
 dan seterusnya..
bak kata orang putih 'practice makes perfect'...

so, teruskanlah menatap doodle yg comel tu... nantikan kemunculan doodle seterusnya tau... (tu pun kalau rajin..)

~dah abis dah~





5 conteng-conteng:

aidaziq said...

hai :) aida dh downlod tp npe box kt bhgian tepi x ly gune , bahagian 6be satu 2 ?

puteri nur afiqah said...
This comment has been removed by the author.
puteri nur afiqah said...

@aidaziq
cube akak try maximize kan paint tool tu..
rasenye nnti jumpe no 1 tu kot..
and then tekan... pastu baru jumpa no 2... ^_^

zizie said...

takde sampai muntah lagi.. hihihi...

puteri nur afiqah said...

@zizie
kih kih kih kih ^_^