29 May 2012

segmen 2: 6 perkara tentang saya...

hari ni saya nak join satu segmen oleh cik kina... nak tau apa segmennya??? jeng... jeng....
segmen 6 perkara tentang anda!!!

tengok banner pun dah excited kan??? belum lagi tengok syarat2 nye.... jom tengok!!!
kalau nak lagi jelas tengok kat blog cik kina tau!!

okey, jom kita mulakan.....

6 PERKARA TENTANG DIRI SAYA!!!
sangat suka dgn warna purple
purple adalah warna yg sgt2 saya suka... tak taulah kenapa... kalau boleh saya nak semua barang2 saya warna purple... baru la comel....

 seorang yg sangat suka makan
jangan ingat saya ni kecik saya tak kuat makan.... tapi hakikatya, saya sgt kuat makan.. tapi saya pun tak faham kenapa badan saya ni tak nak gemuk2 jugak... agaknya dah terlampau banyak cacing kot kat dalam badan ni....

suka tengok bintang
jujur saya akui yg saya sgt2 suka tengok bintang... kadang2 kat asrama tu dlm perjalanan nak pergi surau, saya suka tengok bintang... bintang boleh buat saya tenang...

gila novel
orang lain mungkin gila bola, tapi saya pulak gila novel... kalau sehari takde novel memang tak sah... kalau takde novel makan pun jadi tak basah, mandi pun tak kenyang... tapi yg peliknya, bila baca uku sejarah, sekejap je dah lentok... ish2.....

pelat....
okey, ni adalah kelemahan saya... saya pelat 'S'.. hihi... tapi tak kesah la org kata apa... saya bangga sbb saya pelat S sbb kekurangan saya ni la yg menjadikan saya ni unik dan...... comel mungkin... hihi

 sangat mudah tersenyum dan sangat mudah menangis...
saya memang sangat2 suka senyum.... senyum tu kan sedekah.... tapi saya akan jadi cepat marah bila ada orang kacau saya buat kerja dan saya juga akan turut menangis bila tengok orang menangis...huhu

apapun, saya adalah saya.... kekal menjadi saya dan takkan boleh jadi orang lain.... kita cuma boleh jadikan  orang lain sebagai contoh untuk menjadi yang lebih baik... just be yourself okay??? selamat berkenalan...

~dah abis dah~









30 conteng-conteng:

CiK FizA said...

yup. setuju ! just be urself :)

akak pon pelat jugak~ tp pelat r. Hohoho :DD

@ deqla manjew said...

pelat R...tp masa kecik2 dulu la..pas tu praktis hari2 dah boleh sebut..haha...

amy fendi said...

Dari segmen yang sama :) Selamat berblogging :D

kinara kinatara said...

hye..thanks sudi join..hehe..nice sharing..anyway kina un pelat s..reti sebut emy search,MJ n banyak agy..hehe..btw kina wollow sini n keep blogging

puteri nur afiqah said...

@CiK FizA
hihi... kita sama tapi tak serupa...

puteri nur afiqah said...

@@ deqla manjew
hihi...

puteri nur afiqah said...

@amy fendi
thanks ^_^

puteri nur afiqah said...

@kinara kinatara
welcome... thanks sbb buat segmen best ni....
thanks jugak sbb follow.. ^_^

KhaiRul Azmi said...

datang dari segmen yang sama...

http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/05/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html

WANA said...

hye! dtg singgah sini :]
chantek la blog awak.! heee

sherah said...

alahai...comel jer yang pelat tu..mesti cutekan..hehe..salam ukhuwah dari blog carrot ^^

puteri nur afiqah said...

@KhaiRul Azmi
thanks...

puteri nur afiqah said...

@WANA
thanks.... hihi ^_^

puteri nur afiqah said...

@sherah
hihihi... ^_^
salam ukhwah jugak....

Lily Puteh said...

wahhh ! sama laa kita pun suka warna purple gak . it make us look so gorgeous ! oke , keperasaan di situ . HAHAHA

puteri nur afiqah said...

@Lily Puteh
yup... setuju.. purple makes us look gorgeous.... hihi

9n0L4 said...

dtg dari segmen yang sama. give me 3. same kite. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html

Zaidalifah Hussin said...

ASSALAMUALAIKUM…

MENJEMPUT & MEMPERSILAKAN TURUT SERTA DALAM SEGMEN “UP FOLLOWER”

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/jom-baca.html#links

DONE FOLLOW U TQ

puteri nur afiqah said...

@9n0L4
hihihi:)

puteri nur afiqah said...

@Zaidalifah Hussin
thanks jemput saya... ada masa saya join...

rAIHan said...

dtg membalas kunjungan. dah follow awak semula. thanx sudi singgah blog raihan.

p/s:raihan pon gila novel.hihi.

puteri nur afiqah said...

@rAIHan
thanks... hihi ^_^

Anzulna said...

were from d same segmen :)
http://anzulnashome.blogspot.com/2012/06/segmen-26-pekara-tentang-saya.html

puteri nur afiqah said...

@Anzulna
thanks... ^_^

~Setanggi Syurga aka NurHidayah Ali said...

Salam ukhwah.. datang dr segmen yang sama.. saya pon pencinta novel juga..sekarang tgh baca novel cinta high class from fatimah syarha & Dr. Farhan hadi..^_^

saya folow sini..follower kw 494

http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/06/segmen-26-pekara-tentang-saya.html

Lily said...

Singgah sini dr segmen yg sme :)

http://lystra-lily.blogspot.com/2012/06/segmen-26-pekara-tentang-saya.html

Cik Amal said...

gila novel . .
sama lah^.^

sorry late blogwalk
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html
saya follow sini ok

puteri nur afiqah said...

@~Setanggi Syurga aka NurHidayah Ali
salam ukhwah... selamat mmbca novel..
thanks follow sini ^_^

puteri nur afiqah said...

@Lily
thanks...

puteri nur afiqah said...

@Cik Amal
hihi... sama2..
thanks singgah sini..