23 August 2012

nak berblogging kena ada....

entry pendek ini tidak ada kena mengena dgn yg hidup mahupun yg telah meninggal dunia...

orang kata....
kalau nak berblogging kena ada mentol idea yg tak pernah malap... supaya 24 jam ada je entry kita...

orang kata...
kalau nak berblogging kenalah pandai buat karangan meleret- leret... supaya org yg baca entry kita tak bosan + rasa nak baca lagi entry yg kita tulis...

orang kata.....
nak berblogging kena ada ramai followers... barulah famous sikit...

orang kata....
nak berblogging kena pandai hias blog... biar orang tak berkelip2 tengok blog kita...

orang kata lagi....
nak berblogging kena ada photoshop... nanti nak edit2 kan senang....

saya pulak kata...
kalau nak berblogging kena ada hati yg ikhlas...
bila kita ikhlas, idea menulis akan dtg sendiri... yg selalu fail tulis karangan pun akan jadi pandai menulis....
bila kita ikhlas, mungkin followers tu akan dtg sendiri... tapi, kalau tak ramai followers pun takpe... lebih baik kita ada seorang pembaca setia drpd followers berjuta- jutan...
tak payah hias blog segala bagai... sebab blog simple yg lahir dari hati yg ikhlas akan nmpk cantik di mata org lain..
and tak perlu risau kalau kita takde photoshop, photoscape dgn gimp pun boleh edit gmbr kan??

saya harap saya sudah cukup ikhlas untuk berblogging :)

comelnya die!!!



~dah abis dah~



1 conteng-conteng:

are_lin@yu said...

setuju..bab nk edit bagai mmg tak pandai ;-)