17 December 2012

Contest: Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie & Akma

moshi2 semua...

dup dap !! dup dap !! dup dap !!  bomm !! bunyi apa tu ? owh...tu bunyi jantung saya yang dah meletup disebabkan keterujaan  yang teramat sangat... errr... kalau jantung saya dah meletup, macam mana saya masih lagi menaip ?? ngeh2... abaikan...

back to the main point... hari ni saya nak join contest ! dan ni adalah contest pertama yang saya join dalam tahun 2012 ni.. ni contest bertuahlah ni...  dan yang paling penting.. saya ni VIP  !! VIP ?? Very Important Person ? VIP yang nyanyi lagu sedih tu ke ?? ish.. bukanlah... VIP tu Very Invited Person ... saya dijemput sendiri oleh cik puan penganjur... muahaha.. gelak bangga.. *ceh, macamlah kau sorang je VIP...

persoalannya,, ohsemkah saya ?? *timbul tanda soal ghaib  *huhu, itu terpulang pada korang untuk mendescribekan yang saya ni ohsem atau tidak.. tapi kalau korang rasa korang ni ohsem, jerit  'hip hip hooray' sambil klik banner kat bawah tu 

banner ohsem seohsem penganjur yang ohsem yang mempunyai blog yang double ohsem !

ikut semua syarat2 yang diberi... and the next step... jawab soalan .. wah, rasa macam artis yang ditemuduga oleh wartawanlah pulak... ups.. silap kosa kata.. i mean *ditemubual* 

Sejak bila berjinak dalam dunia blog?
 okey, saya mula berjinak dalam dunia blog pada 11.11.11.. satu tarikh yang teramatlah comel.. *sila jangan jelly* pada usia 12 tahun.. blog ini lahir selepas 7 buah blog saya delete atau dalam erti kata lain saya bunuh !  *hoho, saya memang kejam* usia blog saya pada hari ni ialah 1 tahun 1 bulan 5 hari... maknanya saya ni blogger yang baru setahun tomato.. bukan setahun jagung...

Kenapa berblogging? Best tak?
 saya berblogging sebab... saya suka! saya suka ! *ala2 mei~mei*.. okey meh saya terangkan sikit kenapa saya berblogging
 sebab saya suka merapu, merepek, mengarut, membebel dan menaip.. atau diringkaskan kepada formula mudah iaitu 5M.. jadi blog ni merupakan tempat saya mengekspresikan *terbelit lidah* apa yang ada dalam kepada saya
 sebab saya nak jadi penulis novel ! ini adalah salah satu batu loncatan saya dan saya nak memperbaiki bahasa melayu saya yang agak tonggang langgang.. *saya nak jadi macam AinMaisarah*
 sebab nak isi masa lapang.. dan saya dah bosan dengan facebook yang asyik tertera perkataan 'what's on your mind ?' huh, takde perkataan lain ke ?
berblogging memang double triple forple fifple best !

Harapan pada blog di masa akan datang?
 saya harap blog ni boleh jadi famous ! haha.. just kidding.. saya harap semua orang masih lagi sudi membaca apa yang saya coretkan di sini dan semoga blog ni menjadi seorang yang berguna di masa akan datang.. *err.. orang ?*

yea.. selesai pon.. saya nak tag..... budak yang super duper ohsem ni..

sori ye kalau terlebih panjang.. huhu.. maklumlah saya ni suka membebel. . dan sori jugak kalau entri ni terlebih gedik sampai pening2  korang membacanya..



~dah abis dah~