20 December 2012

korang kenal tak diri korang ?

moshi2 semua...

First of all saya nak ucapkan bebanyak banyak tahniah kepada akak-akak form three yang telah berjaya mendapat straight A dalam PMR.. Kepada yang tidak berjaya, jangan sedih- sedih tau ! Setiap yang berlaku itu pasti ada hikmah disebaliknya. 

Korang kenal tak siapa diri korang ?

Err.. Peliknya pertanyaan tu.. Mestilah kenal kan ? 'Nama saya Puteri Nur Afiqah.. Umur saya 13 tahun.. Saya suka makan...' Dah terang lagi bersuluh.. *tak payah pon suluh guna lampu suluh* Kita kenal siapa diri kita.. Kan ?

okey, biar saya ubah sikit soalan kat atas  ni..

Korang kenal tak keperibadian diri korang yang sebenar?

Errr...* Terlopong 5 saat*... Maybe ramai yang masih tak kenal dengan keperibadian diri korang.. Saya pun macam tu jugak... *malu nak ngaku.. huhu*.. Ekceli, hari ni saya bukan nak bagi motivasi... Tapi hari ni saya nak main game dengan korang.. *game ke ni ? err... apa-apa je lah..* Nak tau game apa ? Teruskan menonton.. eh, silap- silap! Teruskan membaca...

Okey, sekarang ni saya nak korang tutup mata dan bayangkan situasi kat bawah ni.. *Err, kalau korang tutup mata, macam mana korang nak baca kan ?* Okey2.. Tak payah tutup mata tapi korang just imagine  je tau !
Tumblr
Anggap diri korang saat ni sedang memasuki sebuah rumah kecil di tepi sungai di tengah hutan yang tebal.. Setelah memeriksa kawasan tu bebas daripada bahaya, korang membuka pintunya dan terus masuk ke dalam..
Di dalam rumah tu, ada 7 tempat tidur kecil di sebelah kanan dan kiri. Pada ketika itu perut korang sedang lapar dan perlu diiisi. Di situ ada meja makan yang dikelilingi tujuh kerusi kecil dan ditengah2 meja tu ada 6 bekas buah- buahan,, Buah manakah yang jadi pilihan ?
 Limau  Pisang  Epal  Tembikai  Strawberi  Durian  

Fikir elok-elok.. Buah tu menggambarkan keperibadian korang.. Okey, fikirkan selama 10 saat.. Dah ? Jom tengok jawapan... 

Jawapan
 Limau Korang suka makan limau
 Pisang Korang suka makan pisang
 Epal Korang suka makan epal
 Tembikai Korang suka makan tembikai
 Strawberi Korang suka makan strawberi
 Durian Korang suka makan durian

Huhu.. marah ke ? Janganlah marah.. main2  jer.. Okey, nilah jawapan sebenarnya...

lol
Korang cenderung pada warna2 cerah dan sukakan aktiviti mencabardan menyeronokkan.. Korang mempunyai kemampuan yang unik hingga kawan2 juga mengakuinya. Namun, orang luar akan mengambil masa untuk mendekati korang

Foodology
Korang sukakan pengalaman baru dan tak sukakan perkara yang berkaitan dengan kesakitan emosi. Pasangan korang pastinya seseorang yang tenang dan menerima korang seadanya. Korang tak suka tunjukkan kesedihan pada orang lain

56 Awe Inspiring Creative Photographs - Photography | JUST™ Creative
Korang jenis orang yang ada semangat dan kekuatan tinggi. Ini kerana korang bijak bebaskan diri dengan tekanan dan tak mudah mengalah. Orang disekeliling melihat korang pentingkan diri tapi hakikatnya korang tak suka bergantung pada orang lain

candy, cool, criative, food - inspiring picture on Favim.com
Korang seorang yang murah hati dan suka membantu orang di sekeliling. Korang akan rasa puas bila membantu orang. Mempunyai kawan yang ramai kerana semua orang senang berdampingan dengan korang

♡ Indie ♡
Korang sangat sukakan hiburan. Sememangnya keperibadian korang menjadikan korang suka mencari teman baru. Personaliti korang agak sukar dinilai kerana wujudnya kepelbagaian dalam diri. Ia berjaya menonjolkan diri korang di mana jua korang berada

An Introduction to Singaporean Food | Serious Eats
Korang seorang yang bijak, berpandangan jauh dan sentiasa memikirkan masa depan.Korang juga sering berperasaan curiga pada orang sekeliling. Dengan itu korang sangat berhati hati dan bersiap sedia untuk mempertahankan diri..

Okey, korang dah tau kan ?ha, tapi korang jangan pulak percaya bujur2 .. Ini cuma game suka2 je.. Apapun kredit untuk majalah klik...

p/s: saya epal., Korang apa pulak ? Share lah dengan saya yer.. 



~dah abis dah~



13 conteng-conteng: