08 December 2012

sweet, isn't it ?

moshi2 semua..

* comel *

 Jika kita marah, topup wuduk untuk menyejukkan jiwa..

 Jika kita bingung, klik doa agar tenang hati..

 Jika kita dipuji, reload syukur supaya tidak alpa..

 Jika kita gagal, download usaha untuk memberi semangat..

 Jika kita kecewa, restart tenaga agar kita sentiasa sedar..

 Jika kita sedih, select ibu bapa untuk meluahkan perasaan..

 Jika kita berdosa, undo perangai itu dan solat taubat..

 Jika kita berdendam, delete buruk sangka supaya bersih hati..

 Jika kita berbohong, backspace kata untuk betulkan keadaan..

 Jika kita melakukan maksiat, register software sikap baru dan taubat nasuha..


sweet kan Islam itu ? 


entry hari ni pendek je ye sebab kepala ni dah rasa pening pening lalat dah.. rasanya dah ada bintang bintang  halimunan kot atas kepala ni.. maybe sebab makan  banyak sangat kot semalam.. doakan saya sihat yer.. 



~dah abis dah~



4 conteng-conteng:

Nurmujahidah Ismail said...

ok.. insya ALLAH i'll practice this,, smoga cpt sihat :)

Nurfaezah Abdullah said...

this is a great entry *double thumbs up*

get well soon :D

oh ya, blh ajar x bagaimana awak include image2 cute dalam ayat entry awak tu? ada emoticon bintang, food.. hehe.

Puteri Afiqah said...

@Nurfaezah Abdullah

thanks sangat2 :)
cute emotion tu saya ambil dari sini..

http://ainaakhodori0011.blogspot.com/2012/05/hye.html

Puteri Afiqah said...

@Nurmujahidah Ismail
terima kasih :)