27 January 2013

Dunia 2013.... :)

moshi2 semua



Hai korang ! Rindu saya tak ? Mestilah rindu kan. Maklumlah selama ni asyik robot je yang tolong publishkan entri saya kan ? Takpe takpe, hari ni korang tengoklah wajah saya ni puas puas sebab esok saya dah nak balik asrama dah.. hikhik *gelak tak rela sebenarnya*

..................lama dah tak merepek............................

Sedar tak sedar bulan Januari dah nak habis dah kan ? Ish ish, cepat betul masa berlalu kan.. Pejam celik pejam celik, dah nak masuk bulan Februari.. *Januari, kenapalah lari laju sangat ha ? *

Disebabkan hari ni mentol idea saya masih lagi giat menghasilkan tahi mata, so harini saya bercerita je lah ye.. but, sebelum tu sila tadahkan telinga korang besar besar untuk mendengar bebelan saya yang agak panjang ni..

Yeah ! Being a form 2 student is not as easy as a bee..*cehh, speaking pulak.. walhal ayat tu memanglah tersangat tunggang langgang*.. Serious, tahun ni saya memang sangat memerlukan kekuatan fizikal dan mental yang kuat.. Guest what, baru je masuk, dah dapat homework yang bertimbuntimbun.. *Fuh !* Saya cuba untuk tak merungut tentang PBS ni tapi kadang kadang perkataan 'ish' 'adush' dan yang seangkatan dengannya terlepas jugak dari mulut comel saya ni.. *Nampaknya azam saya tak berjaya...*

Hurm.. result PBS saya tahun lepas tak seperti yang saya impikan.. Nilah akibatnya bila asyik merungut sambil memuncungkan mulut sepanjang 15 cm.. Saya akui memang salah saya.. Tahun lepas saya asyik  dok loncat loncat je sebab takde PMR.. hoho.. Tapi takpe, let bygones be bygones.. Lepas ni saya tak nak main main dah.. Ini serious ! *ala-ala wonderpet*

Yang bestnya tahun ni ialah saya tak tidur dalam kelas lagi ! Ulang pengumuman... TAK TIDUR ! Alhamdulillah tercapai jugak misi saya untuk tak tidur dalam kelas.. Mengantuk tu memang ada tapi saya  berjaya untuk mengontrol diri saya supaya tidak tersengguk dengan ayunya... Hope saya berjaya untuk tak tidur dalam kelas sampai la akhir tahun.. Yeah ! Strive toward excellent.. !

Hurm, saya ditempatkan di kelas 2 Kindi yang sangat hap'pening' dengan kawan sekelas saya tahun lepas.. Yeah ! Kami buddyz.Takkan terpisah.. Alhamdulillah, taun ni diorang takde la bising sangat macam dulu.. Hoho, tenang sikit nak belajar.. Dan tahun ni diorang sangat bersemangat nak hias kelas cantik- cantik.. Maklumlah, kitorang dapat guru kelas yang bersemangat !


Ekceli, banyak lagi nak membebel ni, tapi nanti penat pulak korang nak membacanya.. huhu.. Sebelum saya berhenti menaip, jom renungkan ayat ni...

Dunia ini ibarat lautan yang luas. Kita adalah kapal yang berlayar di lautan.. Telah ramai yang karam di dalamnya..Andai muatan kita adalah iman dan layarnya adalah takwa, nescaya kita akan selamat dari tersesat di lautan hidup ini.. 
p/s : doakan saya untuk merentas desa minggu depan.. huhu :)


~dah abis dah~



5 conteng-conteng:

dynnabbg93 said...

hai dik,, jgn suke mengeluh,, Alhamdulillah,, baguslah dah x tido dlm kelas,, akak dulu kaki tdo,, haha tp nasib baik ade cikgu yg memahami,, wawa..

#t merentas desa tu,, lari puas2,, biar dpt nombor 1 hehe

Yumida Huda said...

hehe..moga jd student yg baik n cemerlang ye...

FOLLOWER KE 703

Puteri Afiqah said...

dynnabbg93 hehe, thanks for the advice.. :)
Yumida Huda thanks :)

batrisyia hannah said...

what ? rentas desa minggu dpn ker ... o.O tak sangka ...

Yes !! Buddyz takkan terpisah !

Puteri Afiqah said...

batrisyia hannah minggu depan la :) huhu