30 May 2013

a word to share~

moshi2 semua..

Just a short entry today... Hari ni saya nak sharekan satu quote dengan korang semua..

 The moment when you think about giving up,
think of the reason why you held so long... 

Apa maksud quote ni yer ? Maksudnya, bila kita rasa nak putus asa.. Cuba kita fikir balik kenapa selama ni kita mampu bertahan.. Ye, dalam hidup ni tak semua benda yang kita buat senang.. Mesti ada rasa susah, payah, difficult, dan yang sama waktu dengannya.. Kalau tak, tak adventure la hidup ni kan.. And bila lama- lama benda susah yang kita buat tu masih tak jadi senang, mesti kita rasa putus asa kan ? So, kalau kita terasa nak putus asa, fikirkan balik.. dah berapa lama kita cuba untuk bertahan.. Sia- sia je kan masa yang kita dah bazirkan untuk bertahan tu kalau kita putus asa...

Remember this 

Finally, setelah hampir- hampir berputus asa, akhirnya.. berjaya jugak saya buat doodle dalam quote kat atas sekali tu.. Memang tak cantik macam korang punya.. tapi at least saya try..

 Practice makes perfect ! 

Manalah tau lepas ni saya boleh jadi pendoodle terkenal ke.. huhu *angan-angan*

 Angan-angan - Usaha = Sia-sia
Angan-angan + Usaha = Berjaya 

p/s: Ups.. sori.. terpanjangla pulak entri ni :)



~dah abis dah~



3 conteng-conteng:

AiSyA LiEzA said...

betul2... angan2+usaha+doa+tawakal :))

Adib Veron said...

Hahaa yeahh. Very nice entry :)

Puteri Afiqah said...

AiSyA LiEzA betul2 !! :)
Adib Veron thanks :)