07 June 2013

Review Time (Part 1)

Moshi2 semua


Hari ni janji akan saya kotakkan.. Eh, bukan ! I mean, kotakan... So, untuk hari ni saya akan mulakan proses merebiu pemenang- pemenang segmen pertama saya... Let's cekidaut.. 


This is the first blog to rebiu.. Jom kita kenal sikit dengan pemilik blog ni.. Nama diberi Nur Aqilah.. Saya panggil kak Qilah je erk.. Kak Qilah menamakan blognya 'Pretty Lady'.. Nice name.. Sesuai dengan pemilik blognya yang cantik.. Okey2, meh saya rebiu sikit pasal blog ni..
 Kak Qilah menggunakan classic template.. Maybe kak Qilah sukakan blog yang simple..
 Blog yang simple dan kemas + takde widget- widget yang mengobeskan..
 Font tulisan pun okey.. Mudah dibaca..
 Loading pon tip top... Blog ni mengamalkan diet yang sihat
 Kalau boleh buat la background kaler lain + letak widget shoutbox.. Senang sikit nak tinggal jejak.. Err.. tapi kalau tak boleh takpe.. Just a suggestion..
 Keseluruhannya, semuanya okey !


Second blog for today.. Seperti biasa, jom beramah mesra dengan tuan punya blog.. Nama tuan tanah ialah Nur hanis Syahirah.. Saya panggil kak Hanis ye.. Umur kak hanis ni 17 tahun.. Jyeah !! SPM victim.. All the best Spm ye.. *tetiba pulak*..Kak Hanis ni seorang blogger penang mali~ Dan seorang penggemar k-pop... Time to rebiu blog..
 Background yang sangat cantik.. Ala- ala vintage gitu.. Tak sakit mata memandang..
 Combination kelabu dan pink yang sangat matching.. Bak merpati dua sejoli..
 Header tu sangat cantik !! Rasa nak gigit- gigit je.. *hehe.. cilok kak hanis punya ayat*.. Nak curik, boleh ?
Loading yang superb laju.. Takde buffering wo...
 tulisan pon okey dan boleh dibaca


Blog ketiga untuk direview.. This is one of my favourite blog..Blog Aisya Lieza's world.. Jom kita beramah mesra dengan tuan punya blog.. Tuan punya blog ada rasa macam retis *artis* tak ? hehe.. Nama tuan punya blog ni Aisya Lieza.. Saya panggil kak Aisya boleh ? Umur akak ni 19 tahun.. Ade can nak meminang ni.. hihi *gurau je*.. Kak Aisya ni orang Kelante.. Kak Aisya nilah orang yang paling rajin komen entri saya.. Terharu ni.. huhu.. Terima kasih ye kak.. Eh2, jauh pulak saya melalut.. okey, jom review
 Blog kak Aisya berbackground plain pink.. Yeah, simple tapi sangat cantik..
 Header tu pon cantik.. Combination purple dan pink.. Auww... I like..
 Walaupun blog akak ni ade sidebar kiri dan kanan, tapi blog ni tetap kemas.. Pandai kak Aisya jaga penampilan blog ni.. Boleh terpikat orang lain
 Font yang mudah dibaca.. Walaupun guna shortform, tapi still okey..
 Loading yang ohsyeemm.. Takde tanda- tanda berlebihan berat badan..
 Kalau rasa nak baca cerpen, datangla ke blog kak Aisya.. Kak Aisya pandai tulis cerpen.. Best sangat..


Blog yang terakhir untuk direview hari ni.. Ok, jom kenal dengan tuan punye blog ni.. Nama diberi Puteri Nur Hanisah.. Panggil kak Puteri la ye.. hoho, kita sama2 kerabat diraja la.. huhui.. Baru berumur 16 tahun dan dan menceburkan diri dalam dunia blog lebih kurang 2 tahun.. Okey, let's review her.. Err.. Maksud saya, let's review her blog
 Blog berbackgroundkan striped purple.. Cantik.. Sejuk mata memandang..
 Header yang comel.. Tak caye.. Cube korang hover cursor kat header tu, header tu akan menari tarian zapin + ada love- love jatuh berterbangan.. Wah ! Eksited tak ?
 Blog yang kemas.. Kalau korang boleh lihat, ada seekor kucing comel tersesat dekat 'i, me, mine' tu.. Ini menggambarkan empunya blog sangat meminati kucing.. Err.. tumpang tanya, nak curi kucing tu boleh ?
 Loading yang mantopp... Tuan punya blog ni bagi makan widget yang 'berkhasiat' je.. Good.. Bagus untuk tumbesaran blog..
 Tulisan pun mudah dibaca dan kalau korang perasan ada icon2 comel di setiap entri.. Yeah,comel kan ?

Okey, sampai sini sajelah review saya pada hari ni.. Lagi 3  orang tu insyaAllah akan direview esok.. Korang sudi2 la jenguk ke blog- blog kat atas tu.. Alang- alang dah singgah, apa salahnya kalau korang picit button follow.. Boleh berkenalan.. nak mengorat pon boleh.. Hehe.. gurau je.. OK, that's it for today :) papai~



~dah abis dah~



5 conteng-conteng:

Nur Aqilah said...

huhu tq review blog akak. mmg simple pun. syg kamu. :)

Puteri Afiqah said...

Nur Aqilah welcome :) syg akak jugak ^^

AiSyA LiEzA said...

okk retiss AL singgah sini :P ahhahaha.. xD *gurau je* wah~~ thanks sudi review blog akk dik ^^v akk un suka baca entri adik ^^v matang je :)

Nurul Farahizzati said...

huhuhu.. haritu busy meh... tak sempat nak join..

Puteri Afiqah said...

AiSyA LiEzAwelcome :) thanks sudi singgah ke blog saya.. SEronok pulak ade retis sudi menyinggah ^^ hihi
Nurul Farahizzatitakpe :) nnti kalau saya ada buat segmen lagi boleh join ^^