09 December 2013

ceritera saya :) (part 1)

moshi2 semua :)


Once again, i'm here! Pejam celik pejam celik, we are now in disember ! Pergh, lama betul saya menghilang.. Dah 5 bulan tu.. So, ke mana sebenarnya saya menghilang ? Adakah saya bertapa di gunung everest ? Ekceli saya tak hilang ke mana2 pun.. masih lagi bernafas dengan riang ala2 kanak2 ribena kat asrama tu.. sebenarnya, saya dah lama sangat tak menghupdate sebab laptop saya *err, kakak saya sebenarnya* rosak.. So now i'm here with my new lappy.. *ups.. silap lagi* my sister's new lappy..

Disebabkan saya masih blurr- blurr lagi tak tahu nak taip apa, so for today entri, saya nak ceritakan serba sedikit *err, banyak sebenarnya* tentang peristiwa yang berlaku sepanjang ketiadaan saya.. *cehh, skema kejap*

Throwback ke 5 bulan yang lalu guna mesin masa doraemon.. lalala~

7 Ogos 2013
setelah sebulan umat Islam berpuasa, kini tibalah hari raya ! yea.. Macam biasa, bila dah sebut raya, mestilah perkataan 'kampung' atau dalam bahasa omputehnya 'hometown' akan menyusul.. ye dok ? Tahun ni kitorang satu family balik kampung sampai raya ketiga je.. Alhamdulillah, raya tahun ni best la jugak.. Dan finally dapat jugak bergambar satu family.. Tadaaa
Ekonomi duit raya tahun ni tak berapa nak memberangsangkan sebab tak banyak sangat beraya kat rumah orang.. *ceh, dah besar pon nak duit raya lagi*. tapi yang pastinya, kolestrol dah mula mendiami perut saya dek kerana terover eat lemang dan rendang..

22 september 2013 (sehari sebelum exam)
Waktu ni, cikgu bagitau kitorang yang kitorang kena selesaikan PBS sivik.. Jadi, dengan muka tension lagi berkerut sejuta sebab tak study lagi, kitorang pun terpaksa lah buat apa yang disuruh.. Kitorang kena lakonkan situasi sambutan hari kemerdekaan dan gotong royong pastu tangkap gambar.. Fuh, punyalah banyak tragedi pergaduhan dan perselisihan faham yang berlaku..Tapi, gaduh2 pun, we still love each other.. And finally, siap jugak PBS kitorang..
gotong royong kemas kelas ala2 cap ayam..

Merdeka ! huhu... nampak bahagia je waktu ni, tapi dalam hati, Allah je yang tau :)

23 September 2013
Exam time.. wuh, seriously tension.. Bayangkan dalam sehari tu exam sampai 4 subjek.. Waktu nak study time prep malam tu, saya sampai tersengguk- sengguk. Time jawab exam pon sama, asyik terangguk- angguk je.. Huhu.. Dah la saya duduk kat depan sekali, mesti orang kat belakang gelak2 je tengok saya.. tapi, nasib baiklah ada minyak cap kapak dengan air mineral yang jadi pendamping hidup.. Kalau rasa ngantuk je, cepat2 saya minum air.. Kalau tak berkesan jugak, saya ambik minyak cap kapak pastu tenyeh kat mana bagi mata tu berangin atau dalam erti kata lain 'fresh'.. Kadang2 taktik tu berkesan.. Haha, padan muka kau mata.. sapa suruh asyik nak terpejam je..
thanks my dear.. I love you..

waktu ni, saya cuma bertawakal je.. Dah la study cap ayam je.. huhu..

So, that's all for today.. Tapi, entri ni tak habis lagi.. Nantikan part 2 nye pulak ye.. Apepun terima kasih banyak2 kepada semua yang masih lagi sudi membaca blog ni.. Segala salah dan silap saya sepanjang menaip ni harap dimaafkan yer.. Kita kosong-kosong la yerk *wink wink*...

Lastly, saya nak share satu quote dengan korang semua...

Life is like a camera..
Focus on what important, capture the good times
Develop from the negatives..
And if things don't work out, take another shot :)

lalala~lama tak try blockquote...

hepi blogging yer semua..



~dah abis dah~



5 conteng-conteng:

Farah Waheda Wahid said...

welcome back dear...

Nurfaezah Abdullah said...

welcome back and i like the quote ;)

Puteri Afiqah said...

Farah Waheda Wahid, Nurfaezah Abdullah thanks :)

Balqis Azzahra said...

yeah, akhirnya blog ni di update jugak ^^ mcm tahu je quote tu, hehe :P

Puteri Afiqah said...

Balqis Azzahra yea ! hihi :)