11 December 2013

ceritera saya :) (part 2)

moshi2 semua :)


Disebabkan bebear ni dah membuka buku cerita, so saya pon dah ready nak bercerita.. Bagi yang tertanya- tanya kenapa entri ni 'part 2', ekceli ni adalah sambungan bagi entri ni..  so hari ni tangan saya takde mood nak taip banyak2.. so let the pictures speak..

Throwback ke 2 bulan lepas guna mesin masa doraemon.. Lalalala~

Eh ! dah sampai dah ke ? Adush, pening kepala.. Okey2, I will start the story now..

27- 28 Oktober 2013

Eh2, ni kan singapore. Kenapa pulak saya cerita pasal singapore ni ? Ekceli, pada hari yang indah lagi permai ni, saya dan beberapa orang budak sekolah saya telah terpilih untuk ke Singapore. Saya really really bersyukur dapat pergi ke luar negara walaupun just naik bas je.. Yela, singapore kan dekat je..

Apa yang kitorang buat kat sini ? Kitorang pergi ke sebuah yayasan yang diberi nama Yayasan mendaki.. Kenapa namanya yayasan mendaki ? First2 saya ingat yayasan ini adalah tempat untuk ajar orang mendaki gunung tapi sebenarnya yayasan ini adalah untuk membantu orang2 melayu di singapore dalam akademik. Diberi nama yayasan mendaki sebab matlamat yayasan ni adalah untuk sentiasa berada di atas.. *eh, ye ke? lebih kurang macam tu la kot*

Kitorang just travel naik bas je.. Tak turun pon.. Tapi, sangat bersyukur dapat pergi sini.. Singapore maju wo !

Satu- satunya tempat kitorang pergi melawat ialah of course the singa yang comel ! Tak sah la kalau pergi singapore tak lawat singa ye dak ?

seronok menikmati angin..

bergambar dengan orang korea.. yippie ! *bangga kejap*

walaupun ramai orang cakap 'Eh, pergi Singapore lawat singa je.. Tak best betul' tapi bagi saya inilah pengalaman yang paling best..

9 November 2013
Pada hari ni, kitorang satu kelas pergi ke hutan lipur kuala woh, tapah untuk lawatan kelas sekaligus untuk PBS geografi.. Aish, PBS, PBS...
muka2 eksited lepas turun bas..

First, kitorang dengar ceramah sikit tentang hutan.. Pastu, lepas makan pagi, kitorang dikehendaki menanam pokok..

nilah antara pokok yang kami tanam..

us with the pegawai from jabatan perhutanan..

lepas tu, kitorang ditugaskan untuk membersihkan kawasan sekeliling hutan lipur ni.. kitorang dibahagikan kepada 3 group..

my ohsem group.. hihi... kitorang kena bersihkan kat tempat bas..

patsu kitorang pun jalan2 kat sungai, pergi kolam air panas, naik jambatan gantung... best sangat..
dapat ice cream cornetto free..

lunch time.. yum2 sedap :)

time to go back.. sob sob.. rasa sedih nak tinggalkan tempat ni.. rasa nak je kitorang bermalam kat chalet...

this is the forteen of us...

bye Kuala Woh.. We will miss you..

Rasanya tu je kot story mory saya hari ni.. nanti jenuh pulak korang nak skroll.. 

Life teaches us to make good use of time..
while time teaches us the value of life..



~dah abis dah~ 



2 conteng-conteng:

Erah said...

bestnya dapat pi singapore! akak pun x pernah p lagi. InshaaAllah one day. =)
kat kuala woh x mandi ke kat sungai tu? Akak ngn family siap berpicnic lg kat sna. haha..

Puteri Afiqah said...

Erah insyaAllah :) kitorang tak mandi sungai pon.. cikgu tak bagi.. huhu..
best kan ?