31 May 2015

Aduh ! Berat sungguh~

" Serious, bahu kita tak cukup luas..."


Image result for tumblr quotes

*Aaapergh.. Lama betui tak update.. Haha.. Maap Incik Belog.. Dirimu terabai dua ratus peratus. 

It had been my most toughest days in my life. Jujur, sepanjang 3 tahun 5 bulan aku kat aigop ni, tak pernah pon aku rasa down wa terrible pluss pluss begini. 
*Serious talk*
3 minggu yang lepas ni betul2 menguji tahap kesabaran aku. Menguji adakah si kecik ni sudah mampu menghirup udara yang penuh dengan masalah dunia ni.. *hiperbola betul*
And yet, this 3 weeks ago had win award 'the most tensionest weeks in my life..
*haha. applause. aum siket.*


Haha, suke camni. Taip muqaddimah panjang2, pastu tak reti dah nak sambung..
Aigoo betul.
Okey tarik napas japp..
Fuh.



Aku baru je melunaskan exam PPT 2 minggu lepas. Diulang.. PPT. Pergh. Memang mantapla pipiti ni.. Feeling dia. Fulamak. Macam jawab espiyem gitu. Feeling dup dap dup dap dia macam feeling bila pengantin laki lari time nak akad nikah.

And.. My most terrible nightmare ever.
Add math.
Adumakk aii.

Add math aku time US1 aritu dapat 90. Perghh, bukan nak bangga, cuma nak riyak sikit je. *Ahakss, gurau je. abaikan*. And, keminatan aku terhadap add math yang sangat tinggi membuatkan aku teralpa. Orang selalu khabaq mai *Alah, kalau dah minat tu, senang je nak skor* And now, aku rasa nak cepuk cepuk je orang yang cipta falsafah tu.

Before exam tu, ada pembacaan *alaa.. apekebenda namanya tu.. * Wasiat err something like that la sempena hari guru. So, we as the prefect form four kena beratur satu line, betul2 hadap cikgu. And disebabkan aku prefect yang paling takde kuasa, aku pon terpaksala dok depan sekali. And guess what, waktu cikgu duk baca perutusan *ingat pon namanya* tu, my tears running out from my eyes. Haha lawok betul. Ye, aku nangis.

Nangis sebab tak dapat nak study add math demi menjaga maruah prefect di depan cikgu2. Nangis sebab ketidakadilan yang teramat bilamana aku berusaha jaga maruah prefect form 4, diorang yang lain dok sebok jaga maruah add math mereka. I was like Arghh.. Dan ye aku sangat geram sampai dalam hati aku dok sebok menyumpah seranah mereka.. *okey tu jahat* And aku nampak je cikgu2 kat atas dok pandang2 aku.. Pelik kot tengok aku sangat terharu mendengar perutusan sampai mengalir air mata. Aku pun berusaha mengekalkan momentum fokus aku sambil mengesat2 air mata.. *tsk tsk*

And, sampai je kelas, aku terus bukak buku add math. And even bila diorang tanya soalan kat aku, aku tak jawab. Aku menjeling. Ya Allah, serious rasa jahat sangat waktu tu. Tapi bila mengenangkan diri aku yang dipijak tak ubah macam kertas yang diconteng, *peduli apa aku* 

Time jawab add math..Terkejut sangat tengok kertas add math tu. Terbeliak mata seratuslimapluhtujuh saat..

 Bip bip. Kepala aku loading. Rasa ting tong sangat. Aku takleh nak jawab. Rasa nak nangis sekali lagi. Syabas, inilah bahananye kau dok ngutuk2 orang dalam hati. Pengorbanan yang langsung tak disertai dgn keikhlasan. And yet, salah aku jugak. Aku terlalu fokus bab Indeks and logarithms *my friend said indeks and loganathan* sampai bab persamaan kuadratik and indeks semuanya lenyap dari kepala otak aku.




Habis je exam, aku senyum.
Ye, dah tak larat nak nangis.
Ada hikmah tu.
Trust it.

Image result for cute sad baby face

Bila jumpa je cikgu Add math, my face will be like this
*err, tapi comelnya upp sikit kot.*
Mata ni akan berkaca2 tanpa diminta.

*Sabar2. Jangan nangis. Ko bukannya baby tua lagi nak nangis2.. 
Ala bucuk2 tomei2..* pujuk diri kepada hati..

And my add math teacher macam paham je yang aku ni tengah tahan nangis. 
She kept on pujuk aku.. *Sabar2.. Takpe2.. Biar awak fail sekarang. Jangan time espiyem nanti*

Terima kasih cikgu. Terima kasih for keep giving me the spirit.
Selamat hari guru cikgu. *err tetiba*

Uwaaa...
The reason is aku tak nak FAIL.
Aku masih berharap sangat dapat A walaupun aku tau ia memang mustahil...

Trust Allah.
He has a key for every problem.
A light for every shadow.
Relief for every tears.
And a plan for every tomorrow.


Ekceli, ni baru muqaddimah dari main point yang saya nak tulis hari ni..
Aaapergh. Panjang tak. *haha bangga bangga*
So main pointnye ape?
Err.. Sambung nanti la..
Dah tak larat nak taip..
Till then.
Assalamualaikum.



" Serious, bahu kita tak cukup luas..."




3 conteng-conteng:

Nurfaezah Abdullah said...

don't give up okay

tashira said...

akak tak pernah suka maths dari form 1 apalagi kalau add math. nasib baik tak ada ambik add math dulu. hahaha Anyway,dont give up. belajar rajin2 and do ur best,inshaallah dapat result yg baik nanti :)

Puteri Afiqah said...

Nurfaezah Abdullah.tashira thanks sbb bagi semangat. huhu