01 December 2016

A dedication ( part 1 )


Image result for images of flowers tumblr

Yesterday brought the beginning, tomorrow brings the end. 
and somewhere in the middle we became the best of friends


Sejam lebih aku menggodam pendrive ups i mean menggodek pendrive. Konon nak tengok tengok gambar mengimbau kenangan masa lalu but the pendrive really sucks, kejap boleh detect kejap tak boleh. entah berapa ratus kali lah dia makan sumpahan sang kelambai aku muahaha siapa suruh buat pasal dengan aku. last last, aku tamatkan riwayat hidup pendrive tu dengan satu klik kat 'format' dan tadaaa, bahananya aku terpaksalah transfer semua gambar dalam pendrive lain. baru perasaan macam macam ada dalam pendrive tu almaklumlah orang kata i'm kinda person who have a high sentimental value. fuh *tarik nafas*


maaf, bebel panjang.



so, nak bagitau sini, spm dah habis. haha, macam tak percaya when spm yang kau duk countdown selama ni tiba tiba ada depan mata, pastu habis camtu je, haha serious macam mimpi. awal awal balik rumah, boleh kata excited betul tapi tetiba bila dah tiga hari, mulalah rasa rindu kat semua benda dari sebesar besar blok akademik sampai lah sekecik kecik mesin gedegang kat aspuri, mulalah rasa gila bayang kat kawan kawan, oh pahit sungguh rasanya.

dan, aku tak niat pon nak buat entri imbau kenangan ni, aku cuba sedaya upaya nak tahan, tapi fuh, tiga hari je aku mampu dan aku dah tak mampu nak tahan.


aku rindu mereka.

ni lah mereka, kekasih buah hati pengarang jantung aku. yang tiap tiap pagi aku bangun nampak mereka, yang tiap tiap petang aku study dengan mereka. okey, rindu tak tipu. korang selalu mintak suruh aku tulis pasal korang kat dalam sketch book aku, suruh lukis lukis untuk korang, haha. mintak maaf sampai dah keluar sekolah pon aku tak dapat nak fulfillkan permintaan korang, but don't worry i will still write pasal korang on my sketchbook and this entry, was specially dedicated for you.


okey, tak nak guna 'aku' dah. 'kita' seems nicer for person like korang.


Buat seorang hannah syazwani.
Jujur, time tengok list nama dorm tu, kita terkejut. Ohmaigad, kd garang. haha takut kot. dengan tak berapa nak ngam ngan korang berduanya, huhu kita terfikir macam mana lah nak survive setahun dalam ni. but, semuanya terbalik 360 darjah, takdelah teruk sangat dorm ngan korang dua, malah antara dorm paling best sejak kita kat igop. Hannah ni, emm dulu cam garang tapi tahun ni she's totally different, jenis yang mesra alam, suka gila tengok perubahan hannah. Hannah was an alarm clock for me, tak jemu mengejut setiap pagi pukul 5 walaupun kita end up bangun pukul 5:30 haha segan gila. Pastu kita selalu bebel kenapa tak kejut, dan jawapan hannah sentiasa sama, 'hey, aku dah kejut korang, okey' haha, ampun pak. awal awal tahun, hannah selalu sakit, sampai kadang kita jahat malas nak layan, maaf and somehow that's what make you stronger, sampai jadi doktor untuk kita dan nab. kita takkan lupa the moment hannah kerat dua cool fever dan tempek kat dahi kita ngan nab time kitorang demam time spm aww, so sweet. Hannah ni jenis yang teliti, everything she plan, dia akan sebut kuatkuat, sampai kita pernah fikir, ehh dia ni sengaja nak tarik perhatian aku ke apa? Haha, tak pon, dia memang begini orangnya. haha. kd yang sangatlah caring terhadap ahli dorm, especially bila adik adik dorm sakit dan sebagainya. and the thing i respect you the most, hannah selalu rasa bersalah bila nak kutip duit dorm, duit baju dorm. dan kegigihan hang uruskan baju dorm, memang wajar di applause sampai the last day of school, kita berjaya dapat baju dorm yang lawa haha.ohh, lupa. hannah seorang yang pemurah juga, suka bagi makanan dan hannah ni, garang garang dia pun, hati sangatlah lembut bak kaca. ingat tak, kita ada makan sekali kat luar dm, time tu dah nak spm, and you cry and i cry too, haha k tak yah ingat dah. dan hannah selalu jadi pendorong untuk kita tulis buku, haha sekarang ni rasa nak kubur je angan angan tu, tapi doa doalah kita dapat publish buku emm.dan last, satu dorm ngan hannah was a great experience.

Buat seorang siti nabila,
Kita berdua balik sehari awal, as we both prefect. Dan tahu tak, sangatlah akward time nak sembang awal awal dulu dah la katil sebelah, masyaAllah. Haha, tapi lama lama okey dah. Nab seorang yang teramatlah rajin study, boleh kata pendorong study untuk akak akak spm yang lagi dua orang ni. Haha, memang idola untuk seorang hannah dan puteri. Kadang sampai tidur pun dia statik pegang buku, haha kita rasa katil tu memang ada sumpahan lol haha. Kadang, kita tegur, dah la nab tidur jelah, and you was like, 'mana ada kita tak tidur pun' haha memang kelakar. Has a really great nota bio sampai dijaja dan diphotostat ke satu batch. oh lupa, nota chemist dia pon jadi rebutan adik adik. haha, salute la hang nab. her enthusiasm nak buat buku bio untuk dipublish sangat lah tinggi menjulang julang dan i support dari jauh. nab, i will never forget the moment jadi exco dematin bersama, pasang lagu, buat laporan kualiti makanan tiap tiap hari, uruskan budak budak puasa dan kita selalu tension haha tapi sekarang rasa rindu pulak nak ulang semua tu. nab ni seorang yang sangat gigih, terutamanya dalam hal ehwal mengorek rahsia orang, sampai habis semua rahsia aku dia gali. haha. lagi,, loker kayu dia banyak buku, banyak sangat sampai nak balik haritu, dialah yang paling sengsara nak kemas barang. dan nab ni jenis yang susah sangat nak buat keputusan sendiri termasuklah nak study apa kat rumah, nak pakai kasut apa esok, semuanya kena ikut majoriti, kan kan. haha, selalu kena marah ngan kita, sebab susah nak ada pendirian. dan lagi, nab suka puji kita comel, haha kembang hidung kejap, k bye. dan satu, nak mintak maaf sangat sangat sebab tersebarkan virus demam kat hang time spm, haha sian hang. kita demam dulu, tapi hang yang sakit lagi teruk. sori nab. dan last, you and yourself are really indescribable.


Banyak nak tulis, banyak jugak nak luah tapi tak mampu. Sori sangat sangat, nak bagi something kat korang before balik tapi tak sempat sebab cuak chemist banyak tak baca lagi.

Apapun, bunch of thanks. Sebab sudi lengkapi hidup seorang puteri. For all the memories, gelak tawa, suka duka juga kasih sayang yang korang sudi pinjamkan, hanya Allah yang mampu balas. Harapnya korang takkan lupa, the moment kita jerit jerit kat dorm especially before nak pergi dm, the moment kita argue siapa lagi gemuk haha tapi i terkecuali, the moment kita janji nak kurus sama sama, the moment korang marah sebab kita tak suka makan sayur dan tak suka beriadah, the moment kita jadi orang orang dorm, tatkala semua orang berpusu pusu pergi kelas study kat kelas, kita je yang suka study kat dorm sama sama, the moment kita bazir duit beli sosej banyak banyak, *okey korang tak, kita je yang selalu bazir duit beli makanan banyak- banyak*. the moment kita tangkap gambar bersama dan setiap jugak momen yang kita hadapi sama sama, semoga benda ni, akan jadi bahan rindu yang kita simpan sampai bila bila.

mintak maaf la, selalu jadi spoiler gambar gambar kita.


last, this keyboard, these small fingers typing and this short writing, won't be able to express the feelings inside my tiny heart. but please,

do believe.

i do love hannah syazwani and siti nabila sangat sangat.

tak percaya, belah la hati ni.




k, penat.
adios.
sambung nanti.



0 conteng-conteng: