01 January 2017

Page one.


Free new year images 2017 and pictures to post on Facebook,whatsapp,pinterest,Instagram and Twitter to wish all your friends and family members.These happy new year 2017 images download are best for your boyfriend,girlfriend,lover,cousin and neighbors to wish a grand start and to follow the resolutions for betterment of their lives.:

Bismillah.

So this is how i start my first writing here. Hello earthlings. Eheh. So, basically here we are in the first day of another year, 2017. As for me, i just couldn't really believe that i'm currently in the new year as when I woke up from my sleep, masyaAllah it's just somehow another dull yet boring-lame-regular day. huh.

So, for this new year, i decided to change the look of my blog. tadaa. it was just a simple design- i only change the header and the background, as i don't really remember about those coding, and i'm very afraid that this old blog would go rest in peace if i stubbornly keep doing it. And i also decided to change the blog title, princess diary is a childish name and i couldn't find any other name, so i just named this blog 'A note to self' for some reasons that i couldn't figure out. haha

Honestly, my english sucks. Haha, mesti rasa pelik kan tetiba rasa 'ehh dah kenapa tetiba cakap bahasa orang putih ni haha.' Well, actually i'm not the one who just came back from overseas or whatever. Cuma, kecelaruan identity makes me take this kind of action. Sebenarnya, the thing that always lingers in my mind, adalah penggunaan kata ganti diri, what should i really bahasakan diri dalam blog. Rasa macam nak guna 'saya', tapi emm emm tak biasalah. Nak guna 'aku', rasa macam kasar sangat, nak guna 'puteri' macam ya Allah perasan apa dia ni. So, instead of having this prob, i decided to use english, as i only have to use 'i' as kata ganti diri haha, but not fully english as well, karang orang tak faham pulak pejadah yang aku cakap, duk broken sana sini. Bak kata orang tua tua, di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung dan takkan hilang melayu di dunia. K, stop babbling.

People shouldn't dwell on the past. Its enough to try your best in all that you're doing right now.
Basically takde apa pun nak tulis. Cuma nak lepas gian tulis kat blog. Haha, ekceli banyak sangat benda nak taip, but suddenly semua macam poof hilang tiba-tiba. haha, nanti mulalah nak tidur nanti segala macam tok nenek idea nak keluar, haih memang kacau orang nak tidur.

A bunch of apology to those who are reading, tapi rasa macam haih baik aku pergi tanak nasi ke, bagi ayam makan ke. Maaf yang teramat.


Jadi, buat adik adik yang start sekolah esok, selamat belajar. Jaga sekolah anda sebaiknya.

Buat spm graduaters, selamat ambik lesen, selamat bekerja sambilan, selamat menganggur goyang kaki goyang dumang dan selamat menjalani apa saja yang anda sedang lakukan.

Buat para penjawat awam ehh betul ke, para ibu bapa yang bekerja, para cikgu, doktor mekanik, engineer dan macam macam lagi, selamat bekerja. luruskan nawaitu anda, bekerja kerana Allah. Tabahkan hati, kentalkan minda. Anda sangat hebat.

Buat pemimpin negara, moga pimpin negara di jalan yang benar.

Buat siapa saja yang sedang melakukan apa sahaja, sentiasa buat yang terbaik, k.

" Dialah yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) untuk menguji dan menzahirkan kamu; siapakah diantara kamu yang lebih baik amalnya; dan Ia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun. [Al-Mulk :2]


Baru sedar dah lapan belas tahun. mohon jadi matang, ye.



1 conteng-conteng:

May said...

A great day ahead...

http://go.ad2up.com/afu.php?id=969380