29 January 2012

kembali ke mahligai I-Gop

entry ni merupakan entry saya yg terakhir.... kenapa??? saya nak pergi mana ni??? mestilah saya nak kembali ke mahligai I- Gop yg tercinta ni... tercintalah sangat... actually, saya malas sangat nak pergi asrama ni... yelah, terpaksa terpisah beribu2 batu dgn blog kesayangan saya ni... tapi, saya pergi sana pun bukan sebab untuk bersuka ria tapi untuk satu misi dan visi iaitu menuntut ilmu....

menuntut ilmu biarlah sampai ke negara China

menuntut ilmu memang memerlukan pengorbanan.. so, terpaksalah saya tinggalkan keluarga dan blog saya yg sangat2 saya sayang ni....

but, sebelum saya tinggakan blog ni, saya telah mendecorate, memakeup, dan semua yg sama waktu dgnnya... saya nak bagi fresh new look kepada blog saya ni... mana taknya, dah setahun dah blog saya ni tak tukar baju baru... saya harap korang semua suka dgn wajah baru blog ni.... kalau ada apa2 yg terkurang atau terlebih, korang jgn segan2 untuk komen yer!!

akhir kata, saya nak ucapkan selamat tinggal a.k.a. goodbye a.k.a. sayonara dan semua perkataan yg sewaktu dgnnya... semoga hari2 korang sentiasa ceria dan happy blogging....


~dah abis dah~




28 January 2012

sehari di asrama.... (part 3)

hello semua.... hari ni saya nak sambung berstory telling lagi.... memandangkan ni hari last saya bercuti2 di rumah, so terpaksalah saya combinekan part 3 dan part 4.....

okey, let's begin our story telling now....

hari tu saya ada ckp pasal malam gemilang kan?? actually, malam gemilang ni adalah malam dimana semua murid2 form 1 akan buat persembahan..... setiap rumah (nilam,delima, zamrud dan mutiara) akan bertanding sesama sendiri bagi merebut gelaran juara... (ala2 akademi fantasia gitu)... dan rumah yg menang markah meritnya akan ditambah.....

nak tau tak group saya buat persembahan apa? kitorang buat persembahan nasyid.... seronok kot....  tapi kan,masa latihan kan diorang semua tak series... main2... semua tak nak berlatih.... kitorang berlatih pun gitu2 jer.... 

tapi, bila time persembahan, semua org terkejut tengok persembahan kitorang... gempak kot... hihihi... angkat bakul sendiri nampak... tapi, rezeki tak menyebelahi kitorang... kitorang tak menang pun... nak tau kitorang dapat nombor last sekali.... kitorang dapat nombor last pun sbb kitorang buat persembahan lebih drpd masa yg ditetapkan... (haha.. tak puas hati)....

okey, lepas malam gemilang, kitorang pun start belajar... saya telah ditempatkan di kelas kindi... kelas kitorang paling ramai muridnya... homework masa cuti ni, banyakla jugak..... nasib baik dah siap..... okeylah sampai sini dulu cerita pasal i-Gop.......... tata semua......

~dah abis dah~



27 January 2012

sehari di asrama.... (part 2)

okey, semua... hari ni saya nak sambung story-telling saya pasal asrama..... entry ni adalah sambungan drpd entry sehari di asrama.... (part 1) ni... actually, dah lama sangat nak buat sambungannya tapi saya ni asyik dgn menjoin segmen dan giveaway sampai mentol idea saya dah berhabuk.... so... hari ni, saya akan sambung cerita saya......
-
-
imbas kembali.....
-
-
keesokan pagi, selepas kami semua tidur atau nama mesranya kembara di alam fantasi seperti yg tertera dalam jadual minggu orientasi, kami semua pun berkumpul kat dewan serba indah yang diberi nama Dewan Ibnu Sina... memang kelam kabut sangat time tu... maklumlah, dah la tak tau mana satu dewan tu... ish2... nasib baik tak sesat.....kat sini, kitorang semua mendengar taklimat dan berkenal- kenalan...

lepas tu apa ha? tak ingat dah la.... 

sepanjang minggu orientasi ni, kitorang diagihkan kpd beberapa group... korang nak tau tak macammana kumpulan diagihkan? kumpulan diagihkan menerusi proses nightwalk... kitorag semua kena tutup mata and then akak2 PRS akan pisah2kan kitorang dan letak kitorang dalam kumpulan... nak tau tak, masa nightwalk tu kan, akak2 tu ckp yg kitorang semua ni ada dlm hutan.. lepas tu diorang menyamar jadi hantu... ish2... padahal dlm dewan je kot.....

nama kumpulan kitorang semua berdasarkan nama kartun... ada angry bird, tarzan, silent mode, upin ipin.. macam2 ada.... nama kumpulan kitorang kung fu panda.... 
amacam?? hebat tak... wachaaaaaaaa....

macam2 game yg kitorang main sama2... lama2 dah tak berapa malu dah nak bergaul dgn kawan2 yg lain... bukan cuma game je, kitorang diajar dgn banyak lagu2... semuanya lagu pelik2... satu hari tu (hari apa entah tak ingat dah) kitorang semua pergi outing ramai2.... pergi Jaya Jusco gitu... huhu... sempatlah memborong 2 Big Apple.... yum2... sedap..... kitorang bukan sekadar main je, kitorang ada buat ujian jugak... untuk tentukan kelas....

hari yg paling best ialah waktu hari terakhir kitorang main game... waktu petang, kitorang main belon air dgn pengawas... habis basah kitorang... takpelah, boleh jimat air... mandi free tu.... malam pulak kitorang main dgn PRS... main dam.. bukan dam tipu tapi dam manusia... hmm... mcmmana nak terangkan ye?? susah la... tapi yg syoknya kitorang dimakeup secara free tau... cantik kitorang semua... pakai bedak compact bersalut tepung dgn aiskrim..cantik2 semuanya.... keras muka kitorang sampai malam.....

minggu silaturahim ni belum berakhir lagi tau... ni tak cerita lagi pasal malam gemilang... nak tau cerita malam gemilang??? tunggu.... 

bersambung.......

~dah abis dah~
aish... asyik bersambung je... sabar2.. lagi dua part je....




Segmen: Aku dan Novel

selamat pagi semua... hari ni saya selaku kaki novel dgn sukacitanya ingin join segmen kak Farah Alias yg diberi nama Segmen: Aku dan Novel... weheeee.... thanks kak Farah Alias sebab anjurkan segmen yg best ni....sukanya.... (over excited).....

before saya senaraikan novel2 yg telah saya baca, di bawah ni saya tempekkkan banner yg comel ni buat tatapan semua.... 
comey kan?? comey2....

di bawah ini adalah senarai novel2 yg telah saya baca... mostly novel2 ni bukan saya punya... cuma pinjam kat kawan2 je.... huhuhuhu (emotional kejap).... okey, sebelum tu..... music please.....
-
-
tajuk: Aku Mahu Sais S
penulis: Ain Maisarah
-
-
tajuk: Cinderellah vs Rapunzellah
penulis: Ain Maisarah
-
-
Ain Maisarah lagi.... ish2....
-
-
tajuk: Impiana
penulis: Ain Maisarah
-
-
kenapa dari tadi Ain Maisarah punya novel je ni....
-
-
tajuk: Cikgu Paling Gempak
penulis: Ainin Naufal
-
-
tajuk: Melah Melia- Selamat Tinggal Kawan
penulis: Ainin Naufal
-
-
tajuk: Bagaikan Puteri
penulis: Ramlee Awang Murshid
-
-
tajuk: Aisya Budak Hostel
penulis: Siti Shahirah
-
-
tajuk: Gadis Lolipop
penulis: Hana Qistina
-
-
tajuk: Nasi Lemak Bonda
penulis: Qayyum Nur
-
-
novel2 ini semuanya boleh dibeli di kedai2 buku berhampiran anda ye.... mesti korang pelik kan kenapa asyik novel kak Ain Maisarah je yang terpampang kat situ? actually, kak Ain Maisarah adalah novelis kegemaran saya... huhuhu... korang pelik tak, apesal lah entry ni panjang sangat??? ish2... terlebih excited dah saya ni....

~dah abis dah~
lupa pulak, kalau nak join, klik kat banner yer!




Exclusive Giveaway by Niena Sofea


hari ni saya nak join giveaway kak Niena Sofea ni... actually memang dah lama sangat nak join, tapi memandangkan facebook buat hal, terpaksalah saya tangguhkan hajat yang tersimpan dalam hati ni.... sorry ye kak Niena Sofea... dan saya nak ucapkan terima kasih banyak2 kat akak sebab sudi mencemar duli melawat blog saya dan menjemput saya untuk join giveaway ni.... hihi, rasa glamour jap.....


ok, jom kita cuci mata tengok banner yg cantik ni.....
sesiapa yang belum join dan teringin nak join, sila klik pada banner ye....

di sini, saya dgn rasminya memilih mereka di bawah untuk di tag:

~dah abis dah~



26 January 2012

Cheritera Hati 1st Giveaway


hai semua... hari ni saya nak join Cheritera Hati 1st Giveaway... saay ni orang yang susah sikit nak join giveaway ni tapi memandangkan cik eryshayg comel ni tag saya, saya pun terus nak join giveaway ni..... thanks ye erysha sebab tag akak... (tiba2 rasa macam dah tua pulak... hihihi)

banner yang colourful... suka2....

nak join klik kat banner..... dan pada hari yang indah ni, saya nak tag dua orang yang comel.... nak tau siapa?? jeng.... jeng... jeng....




~dah abis dah~


25 January 2012

segmen: saya blogger baharu!


selamat malam semua! wah, tak pernah pun saya update entry malam2 macam ni kan? hihihi... okey... hari ni dgn penuh semangat wajanya, saya nak join segmen cik lyeen yang comel ni.... ha, kalau korang nak tau saya di tag oleh kak ieza mieza...

segmen yang saya nak join ni diberi nama 'segmen: saya blogger baharu!'. adakah saya ni blogger baharu?? hmmm.... rasanya saya ni masih dikira baru kot.. yela, saya berblogging ni kira2 dlm jangka masa 2 bulan 14 hari (jam dan saatt seperti biasa tak dapat dikenal pasti).. kira baru lagi kan cik lyeen?

motif kak lyeen buat segmen ni adalah untuk membantu blogger baru macam saya ni untuk mencari bloggers2 lain... baikkan cik lyeen kita ni....

panjang sangat dah kan saya melalut?? dah2.... jom kita tengok banner comei2 ni....
alolooo.... tomeinya banner ni... ditambah lagi dgn wajah cik lyeen yang ayu ni,
 memang sweet sangat banner ni kan?

tu baru je banner, cuba korang tengok blog cik lyeen ni.... cantik sangat2... (cik lyeen, ni bukan bodek tau!)...
ok... siapa2 yg dah rasa tertarik dgn muka cik lyeen yg kiut miut tu, gerak2kanlah cursor korang kat banner dan klik kat banner tu....

jom kita tag:

ye, dah siap dah!

~dah abis dah~



24 January 2012

segmen: jom tambah follower!


fuh, hari ni dah 3 entry dah yg saya buat... firstly bloglist.. then giveaway.... sekarang ni pulak segmen.... ish2... banyak betul aktiviti blog saya hari ni... maklumlah tengah bosan....

okey, saya tak nak melengahkan masa... hari ni saya nak join segmen jom tambah follower oleh Haris Kaito...

ni bannernya....

kalau nak join, macam biasa.... klik kat banner tu.....

nak tag:

~dah abis dah~