22 April 2012

rapuh...












rapuh- opick.....



~dah abis dah~









SEGMEN: JOM KENALI BLOG SAYA

miss Z berceloteh
nak join klik banner...

nak tahu sejarah blog saya?? yg pastinya sejarah blog saya ni bukan macam sejarah pembentukan negeri melaka tu yerk... hoho....

waktu saya berumur 8 tahun (maybe) kakak saya tunjukkan saya satu blog yg sgt best... blog apa?? ini dia...
waktu tu teringin jugak nak buat blog, tapi waktu tu kecik lagi... mana tahu apa2... sampai la saya tahun 6 ada seorang budak comel bernama erysha ni dia tunjukkan saya blog dia yg cantik dan comel tu... berkat dorongan dan semangat drpd dia, akhirnya pada 11.11.11 (cantik tak tarikh ni??) terhasilkan sebuah princess diary setelah 6 buah blog mati syahid dalam pembikinan blog ni... and ni adalah entry saya yg pertama.... hoho.... ----- hello------

kenapa nama blog ni princess diary?? ok, sebenarnya time tu saya tak tahu nak kasi nama blog ni apa, so, saya pun letak nama tu.... actually saya rasa nama tu agak gedik kot tapi sayang nak buang nama tu.. huhu.. tujuan saya berblog ni sebenarnya untuk isi masa lapang je + tukar mood sbb dah bosan dgn facebook tu... huhuhu..

okey, rasanya tu je kot serba sedikit pasal blog saya.... and bagi yg belum kenal saya...
hajimemashite.... watashiwa puteri nur afiqah desu... baru berumur 13 tahun...
suka sgt dgn colour purple.... nak tahu lebih lanjut... sila klik sini yer..
harap maaf... no fon dan alamat rumah tidak disediakan... hihi...
hope korang sudi baca blog saya yg serba kekurangan ni yerk... happy blogging......

* sori kalau entry ni agak gedik.....

~dah abis dah~
jom join segmen ni tau!!



21 April 2012

first trial... huhuhu

hello semua... apa khabar?? sihat tak?? harap2 korang semua sihat yerk.... kalau tak sihat tu pergi2 la jumpa doktor yerk!! (ayat mukaddimah yang selalu digunakan..)

memandangakan dah lama sgt saya tak bukak laptop, so hari ni saya pun membuatlah satu percubaan... dan inilah percubaan pertama saya.... percubaan apa tu??? percubaan UPSR?? SPM??? PMR??? eh terbalik pulak... pembetulan-----> UPSR??? PMR??? SPM??? bukan.. bukan percubaan yg tu... okey, actually bukanlah percubaan yg besar sgt... bukanlah percubaan membuat layang2 terbesar di dunia ke apa.... actually, hari ni saya telah membuat percubaan membuat doodle...... hihihi....

*La, buat doodle je ke??? ingatkan apa tadi.... ish2...  mesti ada perkataan ni kan dalam otak korang semua.... cuba check sekarang.. kalau takde, bagus.... mesti ada orang fikir, setakat buat doodle je baik tak payah... tapi pada saya ini merupakan pengalaman paling berharga dalam hidup blog saya.... huhu...

alkisahnya begini... sedang saya duduk (baring actually...) bersantai2 membaca blog org yg kiut miut penuh dgn doodle comel2 tu tiba2..... terjumpalah ni... memandangkan saya ni ketinggalan zaman sikit sbb takde adobe photoshop, jadi saya pun download la paint tool sai ni.... selesai mendownload.... tadaaa.... bermulalah kerja mendoodle...

inilah benda alah yg didownload tadi...

setelah bertungkus lumus berusaha membuat doodle, maka terhasilkan satu doodle ciptaan saya sendiri... nak tengok tak??? tadaa......
-
-
-
-
amacam?? cantik tak?? hei, mestilah doodle cantik ni saya yg buat... bukan yg ni la....
-
-
-
-
-
pemilik doodle sebenar berkata: hei, pandai2 je kamu ambik doodle org pastu mengaku doodle 
sendiri!! bertuah punya budak....
hihihi, sori yer... doodle comel ni pun bukan saya yg buat....
-
-
-
-
-
nilah doodle yg saya buat...... 
amacam, comel tak??? *krik... krik....
ok fine, saya tahu memang tak comel... and saya pasti ramai yg sudah termuntah depan laptop tu..
don't worry, ni baru first trial kan??? nanti bakal menyusul pulak second, third and fourth trial
 dan seterusnya..
bak kata orang putih 'practice makes perfect'...

so, teruskanlah menatap doodle yg comel tu... nantikan kemunculan doodle seterusnya tau... (tu pun kalau rajin..)

~dah abis dah~





20 April 2012

wordless ~1

gambar comel ni dapat kat facebook...


Allah akan menurunkan ujian kepada setiap hamba2nya... bla Allah turunkan ujian kepada kita, itu maknanya Allah sayangkan kita... jadi, hadapilah setap ujian dgn tenang kerana tanpa hujan yg lebat tidak akan tercipta pelangi yg indah....