30 January 2015

2015 punyer story..


So, now i'm back... Once again writing in this blog... Haha... Seriously lama sangat dah tak update this blog.. Cer kome bayangkan... tahun lepas saya cuma update satu post je.. Like seriously! Nampak tak kelamaannya di situ... Seriously cakap,, tite rindu cangat2 nak update ini blog... *Eheh,, awat mengada-ngada tak boleh bla pulak ni?*

Seriously,, rasa malu sangat dengan diri sendiri.. Nak update blog selalu kalau cuti (bace sini) khonon.. Ahah! Update ke laut,, Blog lagi lah dah ke lombong... Haish,, rase nak cepuk2 je kepala ni duaratusnamplohlima kali... Punyela lama dah tak bukak blog sampai lupe terus password blog ni.. Nasib baik dah ingat,, kalau tak meroyanlah kome duaratusnamplohlima hari pasal tak baca entri kat blog ni punya pasal.. Ahaks *gelak sopan*...

Punyalah panjang ye saya membebel.. Maaplah ye... Otak saya ni sedang mengalami parallax error,, jadi terhasillah muqaddimmah yang penuh dengan systematic error.. *cehh, chemist, chemist*.. Ehh,, fizik la.. Haha,, silap silap.. *Ting tong punya orang...*

Kepada yang tengah membaca *walaupun cuma angin yang setia membaca*, cek nak habaq mai ni... I'm  now basically sixteen years old ! Nambals tahun! Namblas tahun 12 hari kot !... Ait,, tak reti2 lagi ke nak wish ? Haha.. kbye,, *lawak hambar wa krik2* So, saya kini secara rasminya *tiada cetak rompak* sudah menjadi seorang ahli empat biruni.. Ulangan.. EMPAT biruni yer...

gambar hiasan
*tak tau ape motif sebenar*

Kalau dulu time form three selalu jalan2 main train dari dm ke sekolah,, sekarang ni time form four dah jalan ala2 pm sambil dengan bajetnya berkata 'i'm senior, i'm senior'.. Kalau dulu asyik terloncat -loncat riang ria bak kanak2 ribena,, sekarang ni dah jadi kanak2 sunquick,, duduk je kat tempat sendiri sambil buat omwok dengan masamnya dan  muka berkerut sejuta.. Kalau dulu pakai tudung selebeh2,, sekarang ni masih lagi memakai tudung selebeh,,haha. cuma tahun ni dah up sikit.. dari selebeh jadi serabai... *nampak tak di situ*

Seriously,, becoming a form four student is really totally definitely a new phase of my life..  *cewahh, dah form four ni,, ayat dah makin maturedla pulak*... Seriously, jadi seorang form four dan seorang form three adalah sangat2 berbeza walaupun hanya jarak satu tahun menjadi pemisah.. Kalau dulu asyik tensyen dan stress sebab pititiga..*cehh, pititiga je pon.. tu pon nak tension2* sekarang ni tahap tension dia dah berganda berjuta- jutan sampai otak ni terkadang dah sampai tahap syntax error,,,* Cehh, dah form four,, kenalah guna ayat2 berunsur addmathfizikbiokimiaarabtinggiquransunnahsyariah sikit...* Kalau dulu balik je prep malam terus golekgolek atas katil dan terus ternganga dan sesaat kemudian tertidur,, sekarang ni balik prep kena bawak buku setinggi gunung everest dan buat omwok kat dorm sampai mata terkebil-kebil,, kepala terhangguk-hangguk dan akhirnya sesaat kemudian tertidur.. Seriously,, penat sangat-sangat..Nampak tak bezanya di situ ?

So, conclusion daripada entri yang panjang dan lebar dengan velocity menaipnya 1cm per jam ni,, saje je nak bagitau yang saya ni dah form four... Haha,, takdelah.. Ekceli, the moral of the story is... sempena tahun baru yang dah tak berapa nak baru ni.. Ayuhlah kita bersama- sama meperbaiki diri kita supaya kita dapat menjadi insan yang lebih baik daripada tahun2 yang lepas.. 0.0000000001 mm pon jadilah... Yang penting ada sedikit perubahan walaupun seciput.. Sebab apa? Yela, makin bertambah umur seseorang, makin hampirlah dia kepada kematian.. kan ? Jadi, marilah kite TAJDID WA ISTIQAMAH! *cehh, tu motor kelas saya, jangan curik*.. Kita perbaharui diri kita, iman kita dan kita constantkan ia.. Betulkan yang biasa, biasakan yang betul.. :) *entri ngan conclusion dia macam takde relation je, kan ?*

 Manusia ibarat sebuah buku..
muka hadapan ialah tarikh lahir.. muka belakang adalah saat kematian..
Tiap- tiap lembaran ialah tiap- tiap hari..
Seburuk manapun lembaran yang tersedia sebelum ini..
Masih tersedia lembaran yang putih bersih lagi suci untuk kita.. 

# Doakan saya agar sentiasa dapat mengupdate dan berkongsi ilmu yer.. terima kasih

 Iklan kejap 

Khas buat seorang sahabat yang diberi nama Nazatul Aqilah.. *yang lain mohon jangan perasan dan terasa*.. Kepada awak.. *cehh, gediknya...* saya nak ucapkan Selamat Hari lahir yang ke 16... Haha, Dah tua dah yer? Kalau dulu waktu form 1 setinggi almari besi kat kelas... sekarang form four dah setinggi tiang basketball dah... *gurau jer*...Semoga sentiasa murah rezeki dan hidup dalam rahmat Allah..


Walaupun kite berdua dah berpisah kelas.. hang farabi, kite biruni.. *sobsob*.. Harapnya ukhwah yang dah terjalin ni akan tergam kuat dengan campuran gam uhu plus gam gajah wa gam 3 second.. utuh dan takkan putus, insyaAllah.. Eventhough kita tak selalu bercakap,, bertegur sapa.. it doesn't matter at all.. As long as ukhwah kite ni kerana Allah dan kite saling mendoakan, itu dah pun cukup.. and that is the sweetest ukhwah.. harap2nya kite berjaya achieve a lurus tambah dalam espiyemm dan berpimpin tangan menuju ke jalan yang lurus a.k.a jalan ke syurga.... Nanti kalau dah jadi PKU 2016,, jangan lupa kat orang yang menulis ni pulak yer..

 Really miss the tiga kindi ukhwah... sobs.. :(



~dah abis dah~