16 December 2016

Sentimental .


"too bored to do nothing, too lazy to do anything.." -Anime: Hyouka || #karunase -Edit by Karunase:

masa terbang, laju sangat. dah tujuh belas hari hari, jadi penganggur tak bergaji. dan selepas tujuh belas hari, baru tersedar yang diri ni dah banyak betul buang masa. heh.

so today, instead of doing the same routine over and over again, bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, makan, garu pipi yang tak gatal, goyang goyang kaki, i decided to do something extraordinary. acewah, acah je ni. takde la extraordinary mana pon. tetiba hari ni, feeling nostalgic tu datang, so saya pun decide untuk selak selak diari, baca baca surat orang bagi dan sebagainya. haha.

orang cakap, saya ni ada sentimental value yang tinggi. haha, okey itu saya admit tanpa malu dan segan. mana taknya, time orang lain rakus mengoyak pembalut meja atas meja kat dalam kelas, saya dengan cermatnya mengoyak, konon sayang dan nak simpan buat kenangan. eheh, ni memang satu tabiat yang tak sengaja ada. so, dalam rumah, saya akan jadi orang yang sangat amatlah banyak barangnya. barang barang kenangan. 


so, tengah tengah menyelak barang, tetiba rasa macam 'ehh, apehal sepah sangat ni?'. maka, bermulalah satu adegan kemas mengemas yang memang tak pernah jadi pon before ni dan tak pernah termimpi pun untuk jadi ehh. dan sepanjang sesi mengemas, banyak gilaa benda pelik yang saya jumpa.


pen dan set alat tulis. haha, jujurnya, saya ni memang orang yang sangatlah suka membazir. mana taknya, sikit sikit beli pen, even pen tu dakwat sangkut sikit je, terus je tangan campak keluar dari pencil box. haha, nasib lah. okey, mungkin pen tu something yang biasa, tapi yang banyaknya saya jumpa, pen pen yang dah takde dakwat. lagi parah, ada satu box magic pen, tapi semua dah habis ink. aigoo. masih tak habis fikir kenapa simpan semua pen pen ni. sayang nak buang, kot?

buku nota,macam macam saiz ada dari yang kecik sampai lah yang besar. and mostly, banyak yang tak guna lagi. sebab dulu time kecik-kecik, selalu join pertandingan pastu dapat buku nota yeay. tapi, end up sayang nak guna. pastu jumpa notebook lawa lawa lagi, mulalah rasa nak beli, dan beli pastu sayang nak guna. huh. am i the only one to face this kind of situation. paling epik, ada satu buku nota ni, selak selak tulis '3 berlian' ohh buku nota darjah tiga. pastu selak selak ehh ada lirik lagu action song, lirik lagu nasyid time sekolah agama. haha, pastu kat situ, ada tulis, 'solo: puteri nur afiqah'. ehh, solo nasyid aku ni rupanya. haha, sumpah lawak, dengan tulisan mak gajahnya.

plastik cekelat. haha, ni pun banyak jugak. dari coklat kecik, sampailah cekelat tango yang besar. habit kutip plastik cekelat ni memang ketara sampai mak pun tahu dan mak pernah tanya, 'kamu nak sambung course teknologi makanan ke besar nanti?' haha, okey mak. sebenarnya, bukan aku sengaja nak simpan, cuma malas nak cari tong sampah err.bila fikir balik, rasa sayang nak buang plastik cekelat tu, jadi aku fikir why not kalau jadikan plastik cekelat tu jadi penanda buku, jimat duit kan?


actually, saya pun tak tahu apa yang cuba saya sampaikan kat sini, mungkin sebab bosan yang melampau sampai i tend to write this kind of thing dalam blog ni. haha, maaflah, terpaksa baca this pointless entri. so, meh sini saya kasi moral value sikit, supaya takde lah rasa pointless sangat kan?

satu, buat adik adik yang sedang bercuti tu, manfaatkanlah masa yang ada ni baik baik. buatlah something yang bermanfaat, mungkin tak sampai tahap bagi manfaat pada ummah, tapi at least biarlah bagi manfaat pada diri sendiri.contohnya, studylah rajin rajin sampai tahap rasa nak muntah pelangi, sebab ni jelah masanya nak hadap buku puas puas, sebab nanti kita akan rindu semua tu trust me. uhuk. takpun, bukaklah youtube, dengar ceramah ke, tak pun baca buku ilmiah ke, memancing ke. instead of tidur, layan cerita korea *haha, rasa macam cakap dengan cermin* and keep repeating the same time over and over, why not kita ubah angin,buat something yang kita tak pernah buat, kan? dan buat spm graduaters sekalian, saranan saya pergilah cari kerja. selain dapat sara diri, anda juga tidak akan jadi mereput seperti saya. --"

Allah dah sumpah dengan masa and that shows how masa tu sangat important untuk kita.
maka, mohon untuk rasa teruk bila kita dah sia-siakan masa tu dengan tak sepatutnya.

dua, berbaktilah sebaiknya pada ibu bapa, selagi mereka masih ada. time cuti nilah masanya, untuk kita tolong mereka, kononnya bila sekolah kita bagi alasan, duduk asrama lah, penat, banyak homework bagai. tolong lah mereka, tolong basuh baju ke, masak ke, kemas rumah macam saya ke. ahaha, k gurau je. ringankanlah beban mereka, bayar balik jasa jasa mereka yang kita takkan pernah mampu bayar tu, at least biarlah ibu ibu kita rasa sejuk je perut mengandungkan kita, okey? *angkat kening*

tiga,
Eventually all things fall into place. Until then, laugh at the confusion, live for the moments, & know everything happens for a reason. #quotes #mantra:

being a person who have a sentimental value yang tinggi ni bukan satu kesalahan, srs. seronok kot, bila kita kumpul kumpul something yang boleh kita simpan sebagai kenangan, nanti sampai satu masa kita dah tua nanti, bolehlah tunjuk kat anak cucu, 'ehh, nilah surat cinta yang nenek dapat time form five dulu', ha, kan sweet begitu. haha. tak salah k nak simpan barang barang untuk dijadikan kenangan, tapi berpada-padalah. janganlah sampai sampah habuk pemadam pun nak simpan, konon nak buat kenangan nilah habuk pemadam time jawab spm err tu memang kronik.simpan lah apa apa pun yang korang suka yang penting, jangan sesekali buat rumah sepah, dan buat alam sekitar tercemar. arasso?


paling bagus,
biarlah sentimental value kita pada ingatan yang tak pernah pudar,
pada hati yang sentiasa ingat setiap cebis memori.
dan pada doa yang tak pernah putus. *keching :)






06 December 2016

A dedication ( part 2 )


Sbp integrasi gopeng. Seketul bangunan yang dah jaga aku for about the past five years. Mungkin pada orang lain, bangunan ni cuma satu bangunan usang yang boleh ranap dihempas angin bila bila masa je. haha hiperbola melampau. tapi untuk aku, bangunan ni bangunan tempat aku membesar, bukan setakat membesarkan lemak tepu dan tak tepu kat badan tapi jugak membesar menjadi seorang yang matang. ehh.

Aku ingat first time aku sampai gate sekolah, aku tengok fulamak, sekolah besar. Time tu riak ujub sum'ah semua bersarang dalam hati, yelah bangga kot dapat duduk sekolah lawa. aku masuk, dapat dorm bawah, haha berdouble double bangga sebab tak payah nak panjat tangga tinggi tinggi.  masuk dorm pulak, ya Allah. Katil double decker. Haha, aku mengucap banyak banyak, sebab aku tak pernah dan tak reti pon naik katil tu. mak ajar aku cara nak panjat katil gergasi tu, dan aku kena gelak dengan senior form five tahun tu. haha, terhiburnya mereka k dah bye tutup cerita. tu cerita dulu, zaman kanak kanak okey sekarang aku hidup aman bahagia dengan katil double decker sebab in fact, aku 3 tahun dapat katil bawah.


form 1 aku dapat dorm bawah, dan time form five pon, aku dapat dorm bawah jugak. aku tak tahu kenapa, tapi aku rasa there's something special behind yang aku tak tahu apa, tapi aku rasa, aturan Allah untuk aku sangat indah.

aku ingat, awal awal aku kat igop dulu, aku selalu sesat, lagi lagi pulak aku ni seorang yang pemalu. malu bertanya kan sesat jalan haha okey aku tahu takde kaitan. especially bila nak pergi bilik guru, tudia feeling dia tak ubah macam hang baru first time jejak kaki kat korea selatan. sebab bilik guru tu ada dua, bilik guru satu dan dua, dan sampai sekarang aku masih tak tahu nak beza tu bilik guru yang mana.

nak dibanggakan, sepanjang setahun form one, aku jarang homesick yeay dan aku tak tergolong dalam kalangan mereka yang menangis kat public phone haha comel je mereka aku tengok dan aku selalu jadi tukang pujuk mereka. tapi homesick aku getting worse bila aku makin tua, lagi lagi waktu form five, memang menjadi jadi, sikit sikit nangis, kat surau nangis, kelas nangis haha.tapi paling selalu aku nangis, dalam toilet haha aku pun tak tahu kenapa tapi bila keluar toilet je ceh aku buat lek buat piece je macam takde apa jadi. dan time form one, aku seorang yang sangatlah senyap, duduk celah celah locker kayu, tengok orang tapi terbalik time form five, kebisingan aku memang wajar diberi lempangan yang laju.

duduk kat igop, macam macam aku belajar. aku belajar untuk pegang amanah, dari sekecik kecik duty kat dorm sampailah sebesar besar jaga dewan makan dan hal ehwal pemakanan pelajar pelajar. kat sini, aku belajar how to treat others well, especially adik adik yang sangat memerlukan kasih sayang. haha, terima kasih adik adik dan kanak kanak igop, selalu spend masa dengan akak ni eheh. dan kat sini jugak aku belajar macam macam istilah pelik such as 'after', 'capub' haha macam macamlah istilah alien yang lain.

Some flowers grow best in the sun while others grow best in the shade.
Allah knows us best, so He puts us where we grow the best.

suka sangat quote ni. really mean something tu me.
Allah campakkan kita ke satu tempat, mesti ada something yang Allah nak kita belajar.
maybe from the place, from the people there atau mungkin dari peristiwa yang jadi kat kita kat tempat tu.
so igop, you did teach me something. terima kasih banyak.

oh lupa, aku turut belajar makan megi asam laksa tomyam dan megi kari.
dan aku jugak belajar, nak masak megi tak perlu taruh air banyak sangat, hanya secukup rasa.
haha, noted.


Tenji. tak perlu aku ulas panjang panjang siapa mereka. cukup tahu bahawa mereka adalah kesayangan aku. time aku taip ni, aku teringin sangat nak semua 139 orang baca, so that korang tahu, apa yang dah lama aku simpan dalam hati ni. tapi, aku tahu that won't happen. 

Tenjiku sayang, kita start jumpa empat hari bulan satu. 5 tahun yang lepas, time tu muka semua sememeh je, tudung selebeh. haha, memang amatlah tak matured. we faced the orientasi sama-sama, kalau masih ingat ada satu game ni kena calit tepung kat muka. haha sumpah macam apa je. time tu, aku pendiam, sampai aku rasa aku macam angin, kehadiran yang tak disedari. sebab aku, bukan jenis yang cepat adapt dengan situasi baru, orang baru. 

fuh.

tiga tahun kot, kita cuba cari keserasian, tapi memang susah sangat nak jumpa. kita selalu gaduh gaduh, masing masing ego, interaction sesama kita pun ke laut. time tu, i didn't sense anything special about this batch.form three, kita jadi tikus makmal, bahan eksperimen, buat kertas pbs berbundle-bundle, dapat tahun ada exam about three months before kot. Time tu, Allah je yang tahu tabahnya kita. kita masih macam dulu sampailah this one kem change everything. thanks to csq, kem diorang yang buatkan kita mula kenal sesama kita, tahu apa itu semangat batch, tahu apa itu ukhwah. i bet, ini memang percaturan Allah, untuk satu jalan cerita yang sangatlah indah.


form four, ukhwah makin kuat. dan kita jumpa saudara baru dan tenji makin ramai. honestly, mula mula memang tak ramai yang mampu terima kehadiran orang baru dalam batch ni, yelah once bila ukhwah kita dah kuat pastu tetiba kita kena renewkan balik ukhwah tu dengan adanya orang baru, ambik masa, k. Aku pun salah seorang yang tak boleh terima, sebab aku susah nak adapt. lama jugak aku ambik masa, dan lama lama, aku mula boleh hadam dengan situasi sekeliling. it was great to know, and to be dalam satu batch yang ramai orang. dan satu lagi kem csq, hujung tahun yang berjaya seal ukhwah kita ketat ketat. Kita mula ada lagu batch, walaupun orang kata lagu batch tu tak sesuai untuk naikkan semangat. it's more on our friendship and we just love it the way it is, kan? dan csq jugak puji kita, for being a great batch walaupun orang lain tak nampak. puji depan adik adik kot. haha.

form five, senior year, spm year. mula mula tak rasa apa pon, tapi nak dekat dekat hujung tahun, barulah rasa macam macam. 'oh pasni tak jumpa kawan dah', 'ehh, nak keluar sekolah dah', haha baru nak rasa, kan? tahun ni, banyak benda kita tempuh, pergi kem kat sahum, belajar ramai ramai kat dewan, hadapi kelas demi kelas sampai rasa nak bunuh diri sebab penat yang melampau, yelah batch kita kurang kat akademik, jadi kita terus dipush dan dipush. ditimpa satu ujian bila kita tak buat salah apa apa, tapi kita yang dipersalahkan, but that ends well, sebab kita tempuh semua sama sama. Dan aku, banyak sangat menangis tahun ni, time restu ilmu ngan cikgu, last kalamunnisa' ,jamuan prefect the moment kat tangga merah, jamuan batch,every perjumpaan batch. sebab rasa sayang tu dah mula melekat dalam hati, sampai aku risau nak buang rasa sayang tu, takut kesan dalam hati tu jadi dalam dan kena operate kat hospital. Aku mengaku, time akhir akhir spm mula tarik kebersamaan kita sikit demi sikit, yang rapat mula jadi renggang. haha aku faham, masing masing struggle untuk result masing masing. tapi, aku tetap nak sedih jugak, haha degil betul. and the last week, spending time dalam satu dorm yang semuanya fivers, tu memang the best, dan aku takkan pernah lupa.

Tenji, mungkin aku bukanlah sesiapa dalam batch ni, yang kehadiran aku kadang kadang orang tak sedar, yang tak mampu nak sumbang apa apa dalam batch. Aku bukan orang yang tahu banyak pasal batch, yang sumbang tenaga untuk batch, yang fikirkan masalah batch. mungkin aku senyap, ye aku senyap sampai orang kata, i'm a bit off pasal batch. tapi, senyap aku bersebab, aku tak nak terlalu rapat dan simpan terlalu banyak memori dengan korang, sebab aku tak cukup kuat untuk kenang semua memori tu nanti. kalau korang tahu, aku struggle belajar, its korang, yang jadi salah satu sebab. trust me, korang yang mendorong aku kuat untuk terus kukuh kat igop ni.

Tenji, terima kasih banyak banyak atas semua momen kita, yang manis yang pahit dan masam, yang baik dan buruk, semua aku hargai. every person yang hidup dalam batch ni, dah tempekkan satu chapter dalam hidup aku even mungkin kita tak pernah sekelas, atau mungkin tak pernah bertegur sapa sekalipun, part korang tetap ada dalam hidup aku. thanks atas segala ilmu yang korang bagi walaupun korang tak sedar, segala makanan dan paling penting segala kasih sayang korang.

Aku rindu, aku tak tahu apa yang aku rindu. Rindu sekolah ke, rindu asrama ke,rindu nak belajar bio ke, rindu kucing dm ke, pakcik dm ke ups. Tapi aku rindu something, mungkin rindu korang kot? Dan aku tak tahu macammana nak ungkapkan, dia macam soalan math yang suruh ungkapkan x dalam sebutan y padahal takde y pon kat situ haha ajaib kan. Tapi tenji, aku teringin nak cakap satu benda ni depan korang, tapi aku tak pernah ada peluang. Aku nak cakap yang aku sayaaaaaang korang sangat sangat. Aku harap korang baca.

Tenji, mungkin permulaan kita hanyalah satu permulaan yang biasa.
Tapi pengakhiran kita, satu pengakhiran yang sangat luar biasa.
Ukhwah kita, ukhwah yang diakhiri dengan sujud pada Ilahi.
Dan zikir wahdah plus doa rabitah. uhuk, sebak kot.
Dan mungkin, bertemu kita bukan kerana Allah, tapi berpisah kita kerana Allah.



Ada orang cakap kalau kita berukhwah sebab Allah, kita takkan rasa sedih. sebab apa? sebab kita letakkan mereka sepenuhnya pada Allah, biar Allah yang jaga mereka. ye, dan aku akan cuba untuk tak bersedih atas perpisahan kita.

Last tenji, aku harap ukhwah ni takkan putus, walaupun digunting. Aku harap kita, dapat selitkan nama tenji dalam doa kita dan aku doakan korang, berjaya capai apa yang korang nak, dapat stret a pluss, kerja bagus, kahwin cepat ehh. haha. 

Lastly, moga kalian sentiasa dalam jagaan Allah.
Saya sayang tenji saya. <3








01 December 2016

A dedication ( part 1 )


Image result for images of flowers tumblr

Yesterday brought the beginning, tomorrow brings the end. 
and somewhere in the middle we became the best of friends


Sejam lebih aku menggodam pendrive ups i mean menggodek pendrive. Konon nak tengok tengok gambar mengimbau kenangan masa lalu but the pendrive really sucks, kejap boleh detect kejap tak boleh. entah berapa ratus kali lah dia makan sumpahan sang kelambai aku muahaha siapa suruh buat pasal dengan aku. last last, aku tamatkan riwayat hidup pendrive tu dengan satu klik kat 'format' dan tadaaa, bahananya aku terpaksalah transfer semua gambar dalam pendrive lain. baru perasaan macam macam ada dalam pendrive tu almaklumlah orang kata i'm kinda person who have a high sentimental value. fuh *tarik nafas*


maaf, bebel panjang.



so, nak bagitau sini, spm dah habis. haha, macam tak percaya when spm yang kau duk countdown selama ni tiba tiba ada depan mata, pastu habis camtu je, haha serious macam mimpi. awal awal balik rumah, boleh kata excited betul tapi tetiba bila dah tiga hari, mulalah rasa rindu kat semua benda dari sebesar besar blok akademik sampai lah sekecik kecik mesin gedegang kat aspuri, mulalah rasa gila bayang kat kawan kawan, oh pahit sungguh rasanya.

dan, aku tak niat pon nak buat entri imbau kenangan ni, aku cuba sedaya upaya nak tahan, tapi fuh, tiga hari je aku mampu dan aku dah tak mampu nak tahan.


aku rindu mereka.

ni lah mereka, kekasih buah hati pengarang jantung aku. yang tiap tiap pagi aku bangun nampak mereka, yang tiap tiap petang aku study dengan mereka. okey, rindu tak tipu. korang selalu mintak suruh aku tulis pasal korang kat dalam sketch book aku, suruh lukis lukis untuk korang, haha. mintak maaf sampai dah keluar sekolah pon aku tak dapat nak fulfillkan permintaan korang, but don't worry i will still write pasal korang on my sketchbook and this entry, was specially dedicated for you.


okey, tak nak guna 'aku' dah. 'kita' seems nicer for person like korang.


Buat seorang hannah syazwani.
Jujur, time tengok list nama dorm tu, kita terkejut. Ohmaigad, kd garang. haha takut kot. dengan tak berapa nak ngam ngan korang berduanya, huhu kita terfikir macam mana lah nak survive setahun dalam ni. but, semuanya terbalik 360 darjah, takdelah teruk sangat dorm ngan korang dua, malah antara dorm paling best sejak kita kat igop. Hannah ni, emm dulu cam garang tapi tahun ni she's totally different, jenis yang mesra alam, suka gila tengok perubahan hannah. Hannah was an alarm clock for me, tak jemu mengejut setiap pagi pukul 5 walaupun kita end up bangun pukul 5:30 haha segan gila. Pastu kita selalu bebel kenapa tak kejut, dan jawapan hannah sentiasa sama, 'hey, aku dah kejut korang, okey' haha, ampun pak. awal awal tahun, hannah selalu sakit, sampai kadang kita jahat malas nak layan, maaf and somehow that's what make you stronger, sampai jadi doktor untuk kita dan nab. kita takkan lupa the moment hannah kerat dua cool fever dan tempek kat dahi kita ngan nab time kitorang demam time spm aww, so sweet. Hannah ni jenis yang teliti, everything she plan, dia akan sebut kuatkuat, sampai kita pernah fikir, ehh dia ni sengaja nak tarik perhatian aku ke apa? Haha, tak pon, dia memang begini orangnya. haha. kd yang sangatlah caring terhadap ahli dorm, especially bila adik adik dorm sakit dan sebagainya. and the thing i respect you the most, hannah selalu rasa bersalah bila nak kutip duit dorm, duit baju dorm. dan kegigihan hang uruskan baju dorm, memang wajar di applause sampai the last day of school, kita berjaya dapat baju dorm yang lawa haha.ohh, lupa. hannah seorang yang pemurah juga, suka bagi makanan dan hannah ni, garang garang dia pun, hati sangatlah lembut bak kaca. ingat tak, kita ada makan sekali kat luar dm, time tu dah nak spm, and you cry and i cry too, haha k tak yah ingat dah. dan hannah selalu jadi pendorong untuk kita tulis buku, haha sekarang ni rasa nak kubur je angan angan tu, tapi doa doalah kita dapat publish buku emm.dan last, satu dorm ngan hannah was a great experience.

Buat seorang siti nabila,
Kita berdua balik sehari awal, as we both prefect. Dan tahu tak, sangatlah akward time nak sembang awal awal dulu dah la katil sebelah, masyaAllah. Haha, tapi lama lama okey dah. Nab seorang yang teramatlah rajin study, boleh kata pendorong study untuk akak akak spm yang lagi dua orang ni. Haha, memang idola untuk seorang hannah dan puteri. Kadang sampai tidur pun dia statik pegang buku, haha kita rasa katil tu memang ada sumpahan lol haha. Kadang, kita tegur, dah la nab tidur jelah, and you was like, 'mana ada kita tak tidur pun' haha memang kelakar. Has a really great nota bio sampai dijaja dan diphotostat ke satu batch. oh lupa, nota chemist dia pon jadi rebutan adik adik. haha, salute la hang nab. her enthusiasm nak buat buku bio untuk dipublish sangat lah tinggi menjulang julang dan i support dari jauh. nab, i will never forget the moment jadi exco dematin bersama, pasang lagu, buat laporan kualiti makanan tiap tiap hari, uruskan budak budak puasa dan kita selalu tension haha tapi sekarang rasa rindu pulak nak ulang semua tu. nab ni seorang yang sangat gigih, terutamanya dalam hal ehwal mengorek rahsia orang, sampai habis semua rahsia aku dia gali. haha. lagi,, loker kayu dia banyak buku, banyak sangat sampai nak balik haritu, dialah yang paling sengsara nak kemas barang. dan nab ni jenis yang susah sangat nak buat keputusan sendiri termasuklah nak study apa kat rumah, nak pakai kasut apa esok, semuanya kena ikut majoriti, kan kan. haha, selalu kena marah ngan kita, sebab susah nak ada pendirian. dan lagi, nab suka puji kita comel, haha kembang hidung kejap, k bye. dan satu, nak mintak maaf sangat sangat sebab tersebarkan virus demam kat hang time spm, haha sian hang. kita demam dulu, tapi hang yang sakit lagi teruk. sori nab. dan last, you and yourself are really indescribable.


Banyak nak tulis, banyak jugak nak luah tapi tak mampu. Sori sangat sangat, nak bagi something kat korang before balik tapi tak sempat sebab cuak chemist banyak tak baca lagi.

Apapun, bunch of thanks. Sebab sudi lengkapi hidup seorang puteri. For all the memories, gelak tawa, suka duka juga kasih sayang yang korang sudi pinjamkan, hanya Allah yang mampu balas. Harapnya korang takkan lupa, the moment kita jerit jerit kat dorm especially before nak pergi dm, the moment kita argue siapa lagi gemuk haha tapi i terkecuali, the moment kita janji nak kurus sama sama, the moment korang marah sebab kita tak suka makan sayur dan tak suka beriadah, the moment kita jadi orang orang dorm, tatkala semua orang berpusu pusu pergi kelas study kat kelas, kita je yang suka study kat dorm sama sama, the moment kita bazir duit beli sosej banyak banyak, *okey korang tak, kita je yang selalu bazir duit beli makanan banyak- banyak*. the moment kita tangkap gambar bersama dan setiap jugak momen yang kita hadapi sama sama, semoga benda ni, akan jadi bahan rindu yang kita simpan sampai bila bila.

mintak maaf la, selalu jadi spoiler gambar gambar kita.


last, this keyboard, these small fingers typing and this short writing, won't be able to express the feelings inside my tiny heart. but please,

do believe.

i do love hannah syazwani and siti nabila sangat sangat.

tak percaya, belah la hati ni.




k, penat.
adios.
sambung nanti.